Den första svarta studenten som deltog i UF inför diskriminering, men hittade en vän i Fred Levin | Levin Papantonio Rafferty - Advokatbyrå för personskador

Den första svarta studenten som deltog i UF inför diskriminering, men hittade en vän i Fred Levin

Redan innan han blev advokat och kändis som var större än livet, undvek han sig inte från en utmaning. och det var vad han mötte 1958 när han blev vän med George Starke, den första svarta studenten som gick på University of Florida. Båda hade anmält sig till sin första termin i juridik, men UF hade först nyligen blivit rasintegrerat. Ingen visste vad man kunde förvänta sig och från början eskorterades Starke till skolan av två amerikanska marshaler. 

"Mina klasskamrater talade inte riktigt till mig först", sa Starke. "Mina goda vänner utstängdes för att umgås med mig."

Levin undviks också för att bli vän med Starke, men de förblev nära. De studerade tillsammans, satt bredvid varandra i klassen och försökte vara normala elever. Levin hade ibland också utsatts för diskriminering på grund av att han var judisk.

"Vi slog precis till med det", sa Starke. ”Han och jag delade liknande upplevelser under vår tid i Florida. Vi hade svårt att hitta en mentor; vi var de två sista som gjorde det, och mentorn utstod för att umgås med oss. ”

Första delen av terminen varje gång Starke gick in i ett klassrum eller öppnade munnen för att tala, blandade andra studenter spottande sina fötter.

"De blandade honom, 330 personer," sa Levin. ”Och lärarna var inte heller någon hjälp. Så småningom blandade de mig; George för att han var svart, jag för att jag var dum. ”

Så småningom gav studiet sig resultat och Fred Levin blev först i sin klass. Starke var också en engagerad student och långsamt började han få acceptans från sina klasskamrater med viss hjälp från hans vänskap med Levin.

"Det var min första stora prestation", sa Levin. "De andra eleverna började komma runt och vi fick reda på att de verkliga rasisterna i klassen bara var en handfull."

Starke sa att han visste att han hade accepterats den dagen då han tog upp en poäng i klassen och eleverna började trampa i fötterna. Då, om en elev tog upp en bra poäng i klassen, skulle andra elever visa sin uppskattning genom att trampa.

"Det var ett bra tecken", sa Starke. ”Men på den tiden, människor i söder, fanns det spänning om vad som pågick i Civil Rights Movement. Det fanns inga händelser här, men i Georgia, Mississippi och Alabama fanns det händelser. ”

Ändå sa Levin att juridiska fakulteten och personalen vid UF gjorde det svårt för Starke. En juridikprofessor, påminde Levin, misslyckades med Starke för att ha varit fem minuter för sent till en tentamen efter att de hade studerat hela natten. Efter tre terminer bestämde Starke att trycket var för mycket och han lämnade UF. Han fortsatte med att bli en framgångsrik bank- och energikonsult, men under alla årens arbete och familj förblev han och Levin vänner.

I själva verket årtionden senare, 1999, bad Levin UF-lagskolan att hitta sin långvariga vän Starke, så att han kunde vara där för att se skolan bli Fredric G. Levin School of Law. Starke var också där i mars 2019, då UF hedrade Levins dåvarande $ 10 miljoner donation med en 20th Jubileumsfirande på lagskolan. 

De två banbrytarna förblev vänner tills Fred Levin nyligen passerade den 12 januari 2021, men deras vänskap och engagemang för medborgerliga rättigheter är fortfarande en inspiration för andra.