Mäklare Ed Matthes utestängd från handel - kompensationshjälp

Ömsesidigt om Omahas Edward Earl Matthes hindrade sig från att arbeta som mäklare

Finansinspektionen (FINRA) har förbjudit Edward (Ed) Earl Matthes att arbeta som mäklare eller till och med samarbeta i någon egenskap med ett mäklarehandlare. FINRA BrokerCheck rapporter om händelserna som ledde till att Matthes blev uteslutet, inklusive en 20-årig historia som mäklare, vilket genererade flera avslöjade händelser - fem regler, en brottsling, en utredning, en civil, 15 kundtvister och två uppsägningar.

Regulatoriska händelser

I mars 2006 anklagades Matthes för olämplig försäljning av en rörlig livränta till en bosatt i Missouri. Han påstås ha investerat mellan 85 och 90 procent av en invånares likvida nettotillgångar i en rörlig livränta. Staten Missouris statssekreterare, värdepappersavdelningen, inledde regleringsåtgärder för att avskaffa Matthes uppdrag, liksom mäklarens två månaders avstängning från att sälja rörliga livräntor. Matthes sanktionerades ytterligare med ett penningbelopp på 7,308 XNUMX dollar.

Matthes mötte igen sanktionsåtgärder i mars 2019 efter att ha påstått att han inte uppfyllde FINRA: s begäran om dokument och information relaterad till en utredning som orsakats av ett yttre tips. Att vägra att följa denna begäran utgjorde ett brott mot FINRA regel 8210 och 2010, vilket resulterade i att mäklaren permanent utestängdes. Matthes arbetade för Mutual of Omaha Investment Services just nu.

I maj 2019 anklagades Matthes för att ha missbrukat över en miljon dollar från försäkringskunder. Han påstås ha skapat falska investeringar och kontosammanfattningsformulär. Wisconsin väckte regleringsåtgärder mot Matthes, och sökte nedläggning och upphörande. Sanktionerna beställdes så samma månad.

United States Securities and Exchange Commission (SEC) kom ikapp med Matthes den 28 januari 2020, efter att han påstås ha bedrägerit 26 kunder på 2.4 miljoner dollar. SEC: s klagomål tyder på att Matthes övertalade kunder att investera i en fiktiv investering som mäklaren beskrev som säker och en som skulle tjäna en garanterad minimiavkastning på fyra procent årligen. Klagomålet hävdar vidare att Matthes stal 1.4 miljoner dollar, samt ytterligare 1 miljon dollar via obehörig försäljning och uttag från kunders rörliga livränta. Mäklaren fortsatte sedan att dölja bedrägeriet genom att skapa fiktiva kontoutdrag. Han betalade cirka 170,000 XNUMX dollar i Ponzi-liknande betalningar till kunder. SEC initierade åtgärder som syftade till att återkräva civila och administrativa påföljder och böter, avsked och ett beslut om permanent föreläggande. Matthes var permanent utestängd.

SEC inledde regleringsåtgärder mot Matthes den 3 februari 2020, vilket resulterade i en permanent bar som skulle förhindra mäklaren från framtida överträdelser av Securities Exchange Act. Som ett resultat av dessa sanktioner får Matthes inte fungera som mäklare, investeringsrådgivare, återförsäljare, kommunal rådgivare, kommunal värdepappershandlare, överföringsagent eller nationellt erkänd statistisk kreditorganisation (NRSRO). Han är också specifikt förbjuden att bedriva handel eller framkalla försäljning eller köp av något öre lager.

Brottsliga händelser

Matthes senaste händelse, som indikeras av BrokerCheck, centrerar kring en straffrättslig anklagelse som fortfarande pågår. Mäklaren medgav sig skyldig till tre räkningar av bedrägeri med brott. Han anklagades den 25 november 2020 i Eastern District of Wisconsin. Han är också under utredning av Federal Bureau of Investigation för påstådd missbruk av medel. Denna utredning väntar fortfarande.

Kundtvister

Enligt BrokerCheck har 15 kundtvister mot Matthes lösts för anklagelser som rapporterats mellan februari 2006 och augusti 2019. Dessa åtgärder resulterade i uppgörelser så höga som $ 569,549.16 XNUMX.

 
 
Varför välja vår advokatbyrå

Vår advokatbyrå har funnits i mer än 65 år, och är erkänd som en av de främsta advokatbyråerna i USA. Baserat på advokatbyråns domar och uppgörelser som överstiger $ 4 miljarder, är våra värdepappersbedrägerier som är skyldiga att begära rättvisa för offren för investeringsbedrägerier och missförhållanden.

Ledd av advokat Peter Mougey, den tidigare presidenten i den nationella värdepappersfältet PIABA, vår värdepappers- och affärsavdelningsavdelning har representerat mer än 1,500-investeringsbedrägeri över hela landet i stats- och federal domstol och värdepappersindustrins skiljeförfarande.

Vi är grundaren av Mass Torts Made Perfect. Detta är en nationell konferens som deltar av 1,500-advokater varje år där vi lär oss hur vi framgångsrikt kan hantera rättegångar mot de största företagen i världen. För mer information, besök vår Om Raptor.se sektion.

i Business 65 år * $ 4 miljarder i bedömningar och uppgörelser * Bästa advokatbyråer: US News & World Reports * Trial Advokater Hall of Fame * SuperLawyers
 
Våra avgifter och kostnader

Våra advokater ger gratis konfidentiella fallutvärderingar, och vi tar aldrig ut några avgifter eller kostnader om du inte först återhämtar.

Beredningsavgiften debiterar oss från 20% till 40%. Beloppet vi tar ut är baserat på hur mycket vi återhämtar för dig. För att se över en sammanfattning av våra avgifter och kostnader, klicka på Avgifter och kostnader.

 
Gratis fallutvärdering

Att kontakta oss för en gratis konfidentiellt samråd, kan du ringa oss på (+ 800) 277-1193 XNUMX XNUMX. Du kan också begära en gratis privat och konfidentiell utvärdering genom att klicka på Gratis och konfidentiell konsultation. Din förfrågan kommer omedelbart att granskas av en av våra advokater som hanterar värdepapperstvister.

 

Vad våra kunder säger

Klient Vittnesmål

Nedan följer några av de mail och brev som våra kunder har skickat oss.

Vid en tidpunkt i vårt liv när vi var mest utsatta förlorade vi kontrollen över vår ekonomi. Vi blev offer för en mäklare som tog stora provisioner och avslöjade inte att vi inte kunde komma åt våra pengar. Peter Mougey och hans underbara personal arbetade med oss ​​för att göra oss hela igen och fick våra pengar släppt. Jag kan inte säga tillräckligt om deras arbetsetik, professionalism och vänlighet under denna stressiga tid för oss. Vi hade en 100% positiv slutsats till vårt fall och vi rekommenderar starkt Peter och företaget. Vi kan nu sova på natten! Fred & Pat H.

Min man och jag var mycket nöjda med det arbete som Peter och hans team gav. Han var mycket kunnig om omständigheterna i vårt fall och hållit oss informerade under hela processen. Han är extremt kvalificerad och arbetade flitigt på vår vägnar. Vi är positiva att detta fall inte skulle ha blivit löst till vår fördel om det inte varit för Peters expertis och hans passion. Han bryr sig definitivt om sina kunder och vi uppskattar verkligen hans ansträngningar. Rachel C.

FRS är en statlig organisation. FRS behöll tjänster av Peter Mougey från LP advokatfirman i en multimillion dollar rättegång med mycket komplexa problem. Mr. Mougey bemästrade snabbt problemen och gav råd som var avgörande för att få en framgångsrik upplösning. Två av de viktigaste egenskaperna hos Mr. Mougeys representation var hans förståelse av regeringen och hans förmåga att kommunicera komplicerade juridiska begrepp till en styrelseförvaltare i 10-medlemmen i språk som lätt kunde förstås av alla. Jag kände inte Mougey innan FRS behöll honom och har lyckligtvis inte upplevt omständigheter där systemet skulle behöva hans tjänster igen. Om det behövs skulle jag dock inte tveka att behålla sina tjänster igen. Vänligen meddela mig om du behöver mer information eller hjälp. Steven S.

Edisons berömda adage kan aldrig någonsin ignoreras: 1 del inspiration och 99 delar svettning. Men de två attityderna måste vara närvarande oupplösliga - båda är väsentliga - om resultaten ska erhållas. Peter Mougeys grupp är medveten om ett sådant krav, de jobbar väldigt hårt på den senare, och den förra kommer lätt till dem, en sällsynt kombination någonstans att verkligen hittas. Raphael B.

Jag vill uttrycka min uppriktiga tacksamhet till Peter Mougey och hela ditt team på min familjs vägnar för det fantastiska jobbet som utförts under din representation. Från första dagen fick jag vänlighet, snabba svar på alla mina frågor, med artiga och tålmodiga möten med alla dina personalassistenter. Du är bäst - och jag kommer att vara evigt tacksam för dig och hela ditt lag. Michelle E.