Mäklare Luke Johnsons klagomål - Ersättningshjälp

Tidigare kustmäklare Luke Michael Johnsons lista över kundtvister löper länge

Nu var en registrerad investeringsrådgivare hos Prime Capital Investment Advisors, LLC, Luke Michael Johnson en gång registrerad som mäklare hos flera värdepappersföretag, enligt uppgifter som samlats in av Finansinspektionen (FINRA) BrokerCheck.

I denna egenskap har 20 kundtvister (14 pågående och sex slutgiltiga) inlämnats mot Johnson, rapporterar BrokerCheck. Han upplevde också tre uppsägningar.  

Lösta konsumenttvister

Medan Johnson arbetade för Coastal Equities, Inc./Coastal Investments Advisors, Inc., anklagade en klient mäklaren för att rekommendera olämpliga investeringar och för brott mot förvaltningsplikten, enligt BrokerCheck. Klienten hävdade att deras skador uppgick till 363,568 23 dollar. Klagomålet mottogs den 2019 december 7 och avgjordes den 2020 april 22,000 till ett belopp av $ XNUMX.

Tidigare samma år hanterade FINRA Office of Dispute Resolution skiljedom av ett annat klagomål mot Johnson, rapporterar BrokerCheck. I detta fall anklagade klienten Johnson för vårdslös förvaltning av deras portfölj och för olämplig försäljning - ett påstående som Johnson förnekade. Snarare insisterade mäklaren på att investerarna hade representerat sig själva som sofistikerade och ackrediterade investerare och att de investeringar han rekommenderade passade denna storlek. Kunden påstod skador på sammanlagt 797,865.50 2020 dollar. Ärendet avgjordes i november 390,000 till ett belopp av XNUMX XNUMX $.

BrokerCheck rapporterar vidare att i juni 2019 steg klagande framåt för att anklaga Coastal Equities, Inc./Coastal Investments Advisors för felaktigt framläggande och utelämnande av fakta medan de begärde försäljning av specifika placeringar. Klagandena uppgav också att Johnsons arbetsgivare var försumlig när den inte avvisade produkten som var till salu under due diligence-processen. Johnson nämndes inte specifikt i detta klagomål. Kunderna krävde skadestånd på 750,000 150,000 USD och de fick en förlikning på XNUMX XNUMX USD. Johnson förnekade klagandens anklagelser och hävdade att klienten inte led någon förlust.

Går längre tillbaka i Johnsons karriär, men vid en tidpunkt då han fortfarande arbetade för Coastal Equities, Inc. lämnade en klientadvokat in ett klagomål om att Johnson hade gjort olämpliga alternativa investeringsrekommendationer. Advokaten uppgav också att tre värdepapper inom sin kunds rådgivande portfölj representerade olämpliga investeringar. Johnson förnekade investeringarnas olämplighet och hävdade att hans kund aldrig uttryckte ett behov av likviditet. Advokaten för Johnsons klient hävdade inte skadestånd, men i december 2018 gick saken in i FINRA-skiljedom. I augusti 2019 avgjorde ärendet 225,000 70,000 USD, inklusive ett individuellt bidrag på XNUMX XNUMX USD.

I en femte kundtvist rapporterar BrokerCheck att processen delgavs Johnson den 28 juni 2018 efter att en kund anklagat Johnson för att rekommendera olämpliga värdepappersinvesteringar 2015. Johnson hävdade att fordran var utan meriter och att investeringsrekommendationen var meningsfull med tanke på kundens investeringsmål, finansiella status och risktolerans. Ärendet avgjordes i slutändan som ett affärsbeslut, till ett belopp av $ 140,000, med ett individuellt bidrag på $ 70,000.

Andra olyckliga kunder väntar fortfarande på resultatet av sina klagomål

En sjätte kundtvist, som lämnades in 2017, avslutades, enligt BrokerCheck. Detta lämnar ytterligare 14, väntande kundtvister mot Johnson. De påstådda skadorna i dessa fall sträcker sig från 76,000 XNUMX dollar till över två miljoner dollar.

 
 
Varför välja vår advokatbyrå

Vår advokatbyrå har funnits i mer än 65 år, och är erkänd som en av de främsta advokatbyråerna i USA. Baserat på advokatbyråns domar och uppgörelser som överstiger $ 4 miljarder, är våra värdepappersbedrägerier som är skyldiga att begära rättvisa för offren för investeringsbedrägerier och missförhållanden.

Ledd av advokat Peter Mougey, den tidigare presidenten i den nationella värdepappersfältet PIABA, vår värdepappers- och affärsavdelningsavdelning har representerat mer än 1,500-investeringsbedrägeri över hela landet i stats- och federal domstol och värdepappersindustrins skiljeförfarande.

Vi är grundaren av Mass Torts Made Perfect. Detta är en nationell konferens som deltar av 1,500-advokater varje år där vi lär oss hur vi framgångsrikt kan hantera rättegångar mot de största företagen i världen. För mer information, besök vår Om Raptor.se sektion.

i Business 65 år * $ 4 miljarder i bedömningar och uppgörelser * Bästa advokatbyråer: US News & World Reports * Trial Advokater Hall of Fame * SuperLawyers
 
Våra avgifter och kostnader

Våra advokater ger gratis konfidentiella fallutvärderingar, och vi tar aldrig ut några avgifter eller kostnader om du inte först återhämtar.

Beredningsavgiften debiterar oss från 20% till 40%. Beloppet vi tar ut är baserat på hur mycket vi återhämtar för dig. För att se över en sammanfattning av våra avgifter och kostnader, klicka på Avgifter och kostnader.

 
Gratis fallutvärdering

Att kontakta oss för en gratis konfidentiellt samråd, kan du ringa oss på (+ 800) 277-1193 XNUMX XNUMX. Du kan också begära en gratis privat och konfidentiell utvärdering genom att klicka på Gratis och konfidentiell konsultation. Din förfrågan kommer omedelbart att granskas av en av våra advokater som hanterar värdepapperstvister.

 

Vad våra kunder säger

Klient Vittnesmål

Nedan följer några av de mail och brev som våra kunder har skickat oss.

Vid en tidpunkt i vårt liv när vi var mest utsatta förlorade vi kontrollen över vår ekonomi. Vi blev offer för en mäklare som tog stora provisioner och avslöjade inte att vi inte kunde komma åt våra pengar. Peter Mougey och hans underbara personal arbetade med oss ​​för att göra oss hela igen och fick våra pengar släppt. Jag kan inte säga tillräckligt om deras arbetsetik, professionalism och vänlighet under denna stressiga tid för oss. Vi hade en 100% positiv slutsats till vårt fall och vi rekommenderar starkt Peter och företaget. Vi kan nu sova på natten! Fred & Pat H.

Min man och jag var mycket nöjda med det arbete som Peter och hans team gav. Han var mycket kunnig om omständigheterna i vårt fall och hållit oss informerade under hela processen. Han är extremt kvalificerad och arbetade flitigt på vår vägnar. Vi är positiva att detta fall inte skulle ha blivit löst till vår fördel om det inte varit för Peters expertis och hans passion. Han bryr sig definitivt om sina kunder och vi uppskattar verkligen hans ansträngningar. Rachel C.

FRS är en statlig organisation. FRS behöll tjänster av Peter Mougey från LP advokatfirman i en multimillion dollar rättegång med mycket komplexa problem. Mr. Mougey bemästrade snabbt problemen och gav råd som var avgörande för att få en framgångsrik upplösning. Två av de viktigaste egenskaperna hos Mr. Mougeys representation var hans förståelse av regeringen och hans förmåga att kommunicera komplicerade juridiska begrepp till en styrelseförvaltare i 10-medlemmen i språk som lätt kunde förstås av alla. Jag kände inte Mougey innan FRS behöll honom och har lyckligtvis inte upplevt omständigheter där systemet skulle behöva hans tjänster igen. Om det behövs skulle jag dock inte tveka att behålla sina tjänster igen. Vänligen meddela mig om du behöver mer information eller hjälp. Steven S.

Edisons berömda adage kan aldrig någonsin ignoreras: 1 del inspiration och 99 delar svettning. Men de två attityderna måste vara närvarande oupplösliga - båda är väsentliga - om resultaten ska erhållas. Peter Mougeys grupp är medveten om ett sådant krav, de jobbar väldigt hårt på den senare, och den förra kommer lätt till dem, en sällsynt kombination någonstans att verkligen hittas. Raphael B.

Jag vill uttrycka min uppriktiga tacksamhet till Peter Mougey och hela ditt team på min familjs vägnar för det fantastiska jobbet som utförts under din representation. Från första dagen fick jag vänlighet, snabba svar på alla mina frågor, med artiga och tålmodiga möten med alla dina personalassistenter. Du är bäst - och jag kommer att vara evigt tacksam för dig och hela ditt lag. Michelle E.