Mäklare Jeannette Adcock klientklagomål - Kompensationshjälp

Flera klienter av Wayne Hummers tidigare mäklare Jeanette Adcock File Disputes and Win Settlements

Vårt Finansinspektionen (FINRA) BrokerCheck systemet rapporterar flera informationshändelser för mäklaren Jeannette Adcock, för närvarande anställd av Thurston Springer Financial i Indianapolis, Indiana. Enligt dessa rapporter är Adcock kopplad till en lagstiftningsåtgärd, 10 kundtvister och 10 uppsägningar.

Lagstiftningsåtgärder

Den 17 maj 2017, när Adcock arbetade som mäklare för Wayne Hummer Investments, LLC, anklagade staten Illinois Adcock för att ge investeringsrådgivning till kunder i staten trots att mäklaren inte uppfyllde registreringskraven i avsnitt 8 i Illinois Säkerhetslagen från 1953. Adcock beordrades att betala 1,000 XNUMX dollar till Illinois utrikesminister.

Kundtvister

Adcocks anställningstid hos Wayne Hummer Investments var full av kundtvister - totalt fem - som rapporterats av BrokerCheck. Alla tvister har avgjorts.

Den 18 juni 2019 anklagade klienter mäklaren för felaktig framställning av strukturerade CD-skivor som köpts i kundernas individuella pensionskonton (IRA). Enligt kundernas anklagelser garanterade Adcock att CD-skivor skulle ringas om två eller tre år. Eftersom kundens nettovärde överskattades i deras investeringsprofil fick dessutom dessa CD-skivor en större koncentration av kundernas tillgångar. Påstådda skador uppgick till 2,752,32 5,742.50 dollar. Tvisten avgjordes med $ XNUMX XNUMX.

En annan kundklient, mottagen den 21 oktober 2019, hävdade samma beteende på Adcocks vägnar när hon var anställd på Wayne Hummer Investments. De påstådda skadorna i detta andra klagomål uppgick till 57,407.54 56,838.12 dollar. Tvisten avgjordes i december samma år för XNUMX XNUMX dollar.

BrokerCheck rapporterar en tredje kundtvist mottagen den 1 februari 2018. I denna händelse klagade barnen till en nyligen avliden klient av Adcock över en utmattad död på en strukturerad CD - en begränsning som inte anges i dokumentationen som deras mor undertecknade - som förhindrade barnen får tillbaka nominellt värde på sin mors investering. Barnen påstod skador på 29,668,78 dollar. Tvisten löstes för $ 22,000.

I ett fjärde kundklagomål som togs emot den 2 november 2017 sökte en kund investeringsråd från Adcock, vilket tydligt visade för mäklaren att han inte hade råd att förlora huvudmannen och därför ville ha en IRA-CD. Enligt klagomålet insisterade Adcock på att placera klienten på en FDIC-försäkrad, säker CD som betalade över sju procent. Klienten klagade på att Adcock vilseledde dem, ljög för dem och inte informerade dem om riskerna med en sådan investering. För att undvika att förlora mer kapital sålde klienten slutligen CD: n för en förlust och försökte få tillbaka det förlorade beloppet i investeringen. Skadorna påstods vara 25,000 4,154.18 dollar. Tvisten löstes till XNUMX XNUMX dollar.

Det femte kundklagomålet som lämnades in mot Adcock hävdar att mäklaren vilselett sin klient till att köpa strukturerad CD som inte matchade hennes tidsram, risktolerans och inkomstkrav. Kunden försökte få återbetalning av huvudbeloppet på de köpta investeringsprodukterna till ett värde av 24,000 21,884.73 USD. Även om Adcock förnekade hennes klients anklagelser, löste tvisten $ XNUMX XNUMX dollar.

BrokerCheck rapporterar också ytterligare fem kundklagomål som rör Adcock under sin tid som mäklare hos Wayne Hummer Investments. De påstådda skadorna i dessa klagomål varierade mellan $ 28,516 388,488 och $ XNUMX XNUMX. Var och en av dessa klagomål nekades.

avslutningar

Ibland släpps en mäklare eller får avgå efter anklagelser om investeringsrelaterade regler, förordningar, stadgar eller uppförandekoder eller efter att ha anklagats för bedrägeri eller felaktigt tagande av egendom.

BrokerCheck rapporterar att Adcock släpptes från följande företag:

  1. Sanctuary Securities (15 juni 2020): efter att ha anklagats för att ha gjort en handel för en kund i en stat där mäklaren inte var registrerad
  2. Wayne Hummer Investments (19 april 2017): efter att ha misslyckats med att vidarebefordra ett kundklagomål till sin chef
  3. Merrill Lynch, Pierce, Fenner & Smith Incorporated (27 januari 1997): efter att ha lagt in beställningar för en omsättningsinvestering innan den blev effektiv och utan att ha diskuterat orderna med några av sina kunder.
 
 
Varför välja vår advokatbyrå

Vår advokatbyrå har funnits i mer än 65 år, och är erkänd som en av de främsta advokatbyråerna i USA. Baserat på advokatbyråns domar och uppgörelser som överstiger $ 4 miljarder, är våra värdepappersbedrägerier som är skyldiga att begära rättvisa för offren för investeringsbedrägerier och missförhållanden.

Ledd av advokat Peter Mougey, den tidigare presidenten i den nationella värdepappersfältet PIABA, vår värdepappers- och affärsavdelningsavdelning har representerat mer än 1,500-investeringsbedrägeri över hela landet i stats- och federal domstol och värdepappersindustrins skiljeförfarande.

Vi är grundaren av Mass Torts Made Perfect. Detta är en nationell konferens som deltar av 1,500-advokater varje år där vi lär oss hur vi framgångsrikt kan hantera rättegångar mot de största företagen i världen. För mer information, besök vår Om Raptor.se sektion.

i Business 65 år * $ 4 miljarder i bedömningar och uppgörelser * Bästa advokatbyråer: US News & World Reports * Trial Advokater Hall of Fame * SuperLawyers
 
Våra avgifter och kostnader

Våra advokater ger gratis konfidentiella fallutvärderingar, och vi tar aldrig ut några avgifter eller kostnader om du inte först återhämtar.

Beredningsavgiften debiterar oss från 20% till 40%. Beloppet vi tar ut är baserat på hur mycket vi återhämtar för dig. För att se över en sammanfattning av våra avgifter och kostnader, klicka på Avgifter och kostnader.

 
Gratis fallutvärdering

Att kontakta oss för en gratis konfidentiellt samråd, kan du ringa oss på (+ 800) 277-1193 XNUMX XNUMX. Du kan också begära en gratis privat och konfidentiell utvärdering genom att klicka på Gratis och konfidentiell konsultation. Din förfrågan kommer omedelbart att granskas av en av våra advokater som hanterar värdepapperstvister.

 

Vad våra kunder säger

Klient Vittnesmål

Nedan följer några av de mail och brev som våra kunder har skickat oss.

Vid en tidpunkt i vårt liv när vi var mest utsatta förlorade vi kontrollen över vår ekonomi. Vi blev offer för en mäklare som tog stora provisioner och avslöjade inte att vi inte kunde komma åt våra pengar. Peter Mougey och hans underbara personal arbetade med oss ​​för att göra oss hela igen och fick våra pengar släppt. Jag kan inte säga tillräckligt om deras arbetsetik, professionalism och vänlighet under denna stressiga tid för oss. Vi hade en 100% positiv slutsats till vårt fall och vi rekommenderar starkt Peter och företaget. Vi kan nu sova på natten! Fred & Pat H.

Min man och jag var mycket nöjda med det arbete som Peter och hans team gav. Han var mycket kunnig om omständigheterna i vårt fall och hållit oss informerade under hela processen. Han är extremt kvalificerad och arbetade flitigt på vår vägnar. Vi är positiva att detta fall inte skulle ha blivit löst till vår fördel om det inte varit för Peters expertis och hans passion. Han bryr sig definitivt om sina kunder och vi uppskattar verkligen hans ansträngningar. Rachel C.

FRS är en statlig organisation. FRS behöll tjänster av Peter Mougey från LP advokatfirman i en multimillion dollar rättegång med mycket komplexa problem. Mr. Mougey bemästrade snabbt problemen och gav råd som var avgörande för att få en framgångsrik upplösning. Två av de viktigaste egenskaperna hos Mr. Mougeys representation var hans förståelse av regeringen och hans förmåga att kommunicera komplicerade juridiska begrepp till en styrelseförvaltare i 10-medlemmen i språk som lätt kunde förstås av alla. Jag kände inte Mougey innan FRS behöll honom och har lyckligtvis inte upplevt omständigheter där systemet skulle behöva hans tjänster igen. Om det behövs skulle jag dock inte tveka att behålla sina tjänster igen. Vänligen meddela mig om du behöver mer information eller hjälp. Steven S.

Edisons berömda adage kan aldrig någonsin ignoreras: 1 del inspiration och 99 delar svettning. Men de två attityderna måste vara närvarande oupplösliga - båda är väsentliga - om resultaten ska erhållas. Peter Mougeys grupp är medveten om ett sådant krav, de jobbar väldigt hårt på den senare, och den förra kommer lätt till dem, en sällsynt kombination någonstans att verkligen hittas. Raphael B.

Jag vill uttrycka min uppriktiga tacksamhet till Peter Mougey och hela ditt team på min familjs vägnar för det fantastiska jobbet som utförts under din representation. Från första dagen fick jag vänlighet, snabba svar på alla mina frågor, med artiga och tålmodiga möten med alla dina personalassistenter. Du är bäst - och jag kommer att vara evigt tacksam för dig och hela ditt lag. Michelle E.