Miami Broker Charles Bonilla klagomålsklagomål - Kompensationshjälp

Potentiella kundkrav som involverar Charles Bonilla från Miami / Fort Lauderdale-området

Levin Papantonio Rafferty undersöker potentiella kundkrav som involverar mäklaren Charles Bonilla, tidigare anställd av David Lerner Associates, Inc.

Enligt Financial Industry Regulatory Authority (FINRA): s godkännandebrev, undantag och samtycke nr 2020067626001 har Charles Bonilla avbrutits i fem månader, böter på 5,000 22,417 dollar och har beordrats att avskräcka XNUMX XNUMX dollar i provision. Bonillas avstängning är ett resultat av att rekommendera energisektorns värdepapper till sina kunder utan att ha någon anledning att tro att investeringarna var lämpliga.

Bonilla har över 20 års erfarenhet av värdepapper och har varit anställd av åtta olika företag. Senast har Bonilla associerats med följande:

 1. Pruco Securities, LLC från maj 2018 - februari 2019
 2. David Lerner Associates, Inc. från december 2015 - maj 2018
 3. Scottrade, Inc. från januari 2008 - december 2014

FINRA'S BrokerCheck-webbplats rapporterar två upplysningar, en anställningsseparation från Scottrade efter anklagelser i december 2014 efter anklagelser om att "bedriva en affärsverksamhet utan att få korrekt godkännande före affärsaktiviteten."

Bonilla utfärdades också en regulatorisk sanktion av FINRA i februari 2021, vilket ledde till hans upphävande.

Påståenden från FINRA om lagstiftningens sanktion inkluderade det

 1. Bonilla genomförde inte rimlig omsorg om investeringar innan hon rekommenderade kunderna.
 2. Bonilla kunde inte beskriva mycket om fondens innehav, förutom att vissa av innehaven var "mittströms" energibolag.
 3. Bonilla visste inte hur fonden betalade ut månatliga utdelningar. Dessutom visste Bonilla inte vilken flit David Lerner Associates, Inc. (Bonillas verksamhetsort under denna tid) utförde på fonden eller innehaven innan han rekommenderade aktier till kunder.
 4. Utan den rätta förståelsen för fondens risker rekommenderade Bonilla tre kunder att investera mer än 250,000 XNUMX dollar i dessa energisektors värdepapper.
 5. Under perioden mellan att fonderna ursprungligen erbjöds i juli 2014 och december 2015 minskade fondens substansvärde med över 40%.
 6. Bonilla fick en provision på 4,355.72 XNUMX dollar från dessa investeringar.

Enligt FINRA rekommenderade Bonilla också illikvida investeringar i ett ”kommanditbolag” som säljs till David Lerner Associates kunder. FINRA beskrev kommanditbolag enligt följande:

Begränsad partner [investerare] investerade i partnerskapet genom att köpa gemensamma andelsägare i partnerskapet. Kommanditbolaget bildades för att förvärva och utveckla olje- och gasfastigheter lokaliserade i USA. Partnerskapet var en "blind pool", vilket betyder [att] vid tidpunkten för det första erbjudandet hade partnerskapet inte identifierat några fastigheter för förvärv. Enligt prospektet omfattade partnerskapets primära mål att göra utdelningar till kommanditbolag, som kan komma från verksamheten, erbjuda intäkter, lån och / eller kapitalavkastning. Dessutom, fem till sju år efter avslutat erbjudande, avsåg partnerskapet att genomföra en likviditetstransaktion där partnerskapet skulle sälja sina fastigheter och distribuera nettoförsäljningsintäkterna till partnerna, gå samman med en annan enhet eller lista sina gemensamma enheter på en nationell värdepappersbörs. Partnerskapets förmåga att göra [en] avkastning på kapitalutdelningar till kommanditbolag och delta i en lönsam likviditetshändelse var i hög grad beroende av resultatet för de fastigheter som partnerskapet investerade i.

Efter Bonillas handlingar hävdade FINRA:

 1. Bonilla utförde inte rimlig omsorg om partnerskapet innan de rekommenderade kunderna.
 2. Bonilla läste inte hela prospektet och han granskade inte partnerskapets finansiella rapporter.
 3. Bonilla visste inte hur partnerskapet genererade medel för att betala ut till investerare varje månad.
 4. Bonilla visste inte hur priset på vanliga enheter som visades på kundkontoutdrag beräknades.
 5. Utan tillräcklig förståelse för de grundläggande riskerna och funktionerna i detta partnerskap rekommenderade Bonilla att två av sina kunder investerade totalt 650,000 XNUMX dollar i detta partnerskap.
 6. Vid den tiden var en av kunderna 28 år och startade sitt eget företag.
 7. I mars 2020 meddelade partnerskapet sina andelsägare att det avbryter distributionen tills vidare.
 8. Bonilla fick $ 18,061.31 XNUMX i provision från transaktioner.
 
 
Varför välja vår advokatbyrå

Vår advokatbyrå har funnits i mer än 65 år, och är erkänd som en av de främsta advokatbyråerna i USA. Baserat på advokatbyråns domar och uppgörelser som överstiger $ 4 miljarder, är våra värdepappersbedrägerier som är skyldiga att begära rättvisa för offren för investeringsbedrägerier och missförhållanden.

Ledd av advokat Peter Mougey, den tidigare presidenten i den nationella värdepappersfältet PIABA, vår värdepappers- och affärsavdelningsavdelning har representerat mer än 1,500-investeringsbedrägeri över hela landet i stats- och federal domstol och värdepappersindustrins skiljeförfarande.

Vi är grundaren av Mass Torts Made Perfect. Detta är en nationell konferens som deltar av 1,500-advokater varje år där vi lär oss hur vi framgångsrikt kan hantera rättegångar mot de största företagen i världen. För mer information, besök vår Om Raptor.se sektion.

i Business 65 år * $ 4 miljarder i bedömningar och uppgörelser * Bästa advokatbyråer: US News & World Reports * Trial Advokater Hall of Fame * SuperLawyers
 
Våra avgifter och kostnader

Våra advokater ger gratis konfidentiella fallutvärderingar, och vi tar aldrig ut några avgifter eller kostnader om du inte först återhämtar.

Beredningsavgiften debiterar oss från 20% till 40%. Beloppet vi tar ut är baserat på hur mycket vi återhämtar för dig. För att se över en sammanfattning av våra avgifter och kostnader, klicka på Avgifter och kostnader.

 
Gratis fallutvärdering

Att kontakta oss för en gratis konfidentiellt samråd, kan du ringa oss på (+ 800) 277-1193 XNUMX XNUMX. Du kan också begära en gratis privat och konfidentiell utvärdering genom att klicka på Gratis och konfidentiell konsultation. Din förfrågan kommer omedelbart att granskas av en av våra advokater som hanterar värdepapperstvister.

 

Vad våra kunder säger

Klient Vittnesmål

Nedan följer några av de mail och brev som våra kunder har skickat oss.

Vid en tidpunkt i vårt liv när vi var mest utsatta förlorade vi kontrollen över vår ekonomi. Vi blev offer för en mäklare som tog stora provisioner och avslöjade inte att vi inte kunde komma åt våra pengar. Peter Mougey och hans underbara personal arbetade med oss ​​för att göra oss hela igen och fick våra pengar släppt. Jag kan inte säga tillräckligt om deras arbetsetik, professionalism och vänlighet under denna stressiga tid för oss. Vi hade en 100% positiv slutsats till vårt fall och vi rekommenderar starkt Peter och företaget. Vi kan nu sova på natten! Fred & Pat H.

Min man och jag var mycket nöjda med det arbete som Peter och hans team gav. Han var mycket kunnig om omständigheterna i vårt fall och hållit oss informerade under hela processen. Han är extremt kvalificerad och arbetade flitigt på vår vägnar. Vi är positiva att detta fall inte skulle ha blivit löst till vår fördel om det inte varit för Peters expertis och hans passion. Han bryr sig definitivt om sina kunder och vi uppskattar verkligen hans ansträngningar. Rachel C.

FRS är en statlig organisation. FRS behöll tjänster av Peter Mougey från LP advokatfirman i en multimillion dollar rättegång med mycket komplexa problem. Mr. Mougey bemästrade snabbt problemen och gav råd som var avgörande för att få en framgångsrik upplösning. Två av de viktigaste egenskaperna hos Mr. Mougeys representation var hans förståelse av regeringen och hans förmåga att kommunicera komplicerade juridiska begrepp till en styrelseförvaltare i 10-medlemmen i språk som lätt kunde förstås av alla. Jag kände inte Mougey innan FRS behöll honom och har lyckligtvis inte upplevt omständigheter där systemet skulle behöva hans tjänster igen. Om det behövs skulle jag dock inte tveka att behålla sina tjänster igen. Vänligen meddela mig om du behöver mer information eller hjälp. Steven S.

Edisons berömda adage kan aldrig någonsin ignoreras: 1 del inspiration och 99 delar svettning. Men de två attityderna måste vara närvarande oupplösliga - båda är väsentliga - om resultaten ska erhållas. Peter Mougeys grupp är medveten om ett sådant krav, de jobbar väldigt hårt på den senare, och den förra kommer lätt till dem, en sällsynt kombination någonstans att verkligen hittas. Raphael B.

Jag vill uttrycka min uppriktiga tacksamhet till Peter Mougey och hela ditt team på min familjs vägnar för det fantastiska jobbet som utförts under din representation. Från första dagen fick jag vänlighet, snabba svar på alla mina frågor, med artiga och tålmodiga möten med alla dina personalassistenter. Du är bäst - och jag kommer att vara evigt tacksam för dig och hela ditt lag. Michelle E.