Farorna med Xeljanz | Levin Papantonio Rafferty - Advokatbyrå för personskador

Farorna med Xeljanz

Patienter som har tagit läkemedlet Xeljanz för att behandla vissa former av artrit och ulcerös kolit lär sig att botemedlet kan vara värre än sjukdomen.

I början av februari 2021, den USA: s livsmedels- och drogadministration (FDA) utfärdade en varning till patienter, apotek och vårdpersonal som varnade för allvarliga faror förknippade med användning av Xeljanz. Specifikt har läkemedlet kopplats till en större risk för allvarliga hjärtproblem och cancer jämfört med en alternativ typ av läkemedel, tumörnekrosfaktor (TNF) -hämmare.

Byrån godkände märkningen av Xeljanz med en ”svart låda varning”, den strängaste FDA-varningen, avsedd att öka medvetenheten om ett receptbelagt läkemedel allvarliga eller livshotande risker.

Bara två år tidigare, i februari 2019, hade FDA utfärdat en varning om att en klinisk säkerhetsstudie visade en ökad risk för blodproppar i lungan (och dödsfall) när patienter med reumatoid artrit (RA) tog en dos om 10 mg två gånger dagligen Xeljanz.

Tips för patienter som tar Xeljanz

FDA betonar att patienter bör rådfråga sina vårdgivare innan de avbryter sin användning av Xeljanz (tofacitinib). Om en patient har haft hjärtproblem eller blodproppar är det viktigt att de informerar sin läkare om denna historia. Byrån rekommenderar vidare att patienter söker omedelbar läkarvård om de upplever atypiska symtom efter att ha tagit Xeljanz.

Symtom på blodpropp kan inkludera plötslig andfåddhet och bröstsmärtor som blir värre när patienten andas. Patienten kan upptäcka svullnad i armar eller ben, och de kan känna ömhet, smärta eller missfärgad hud i de drabbade armarna eller benen. Överdriven svettning och hosta upp blod kan också vara symtom på blodpropp i lungorna och kräva omedelbar läkarvård.

Förslag för vårdpersonal

FDA uppmanar vårdgivare att avbryta tofacitinib såvida inte en patient inte har svarat på eller upplevt en reaktion på TNF-blockerare. Dessutom bör patienter med ökad risk för trombos inte ges Xeljanz, varnar FDA.

Byrån uppmuntrar också läkare och patienter att rapportera biverkningar och eventuella biverkningar av läkemedlet till FDA: s MedWatch säkerhetsinformation och rapporteringsprogram för biverkningar.

Xeljanz rättegångar

Godkänd 2012 för behandling av reumatoid artrit och igen 2018 för behandling av ulcerös kolit, Xeljanz verkar genom att minska aktiviteten hos överaktiva immunsystem som orsakar allvarlig inflammation. Det har ordinerats till hundratusentals patienter, och tillverkaren Pfizer tjänade enligt uppgift cirka 1.7 miljarder dollar från läkemedlet 2018.

Med FDA: s strikta varningar om farorna med lungemboli (blodproppar i lungorna), allvarliga hjärtproblem och till och med döden har den juridiska industrin ökat och advokater accepterar nu ärenden för att hjälpa patienter som har lidit sjukdom eller dödsfall. av en älskad på grund av Xeljanz.

 
 
Varför välja vår advokatbyrå

Vår advokatbyrå började hantera personskador i 1955. Idag är vi erkända som en nationell ledare i rättegångar som involverar drogskador. Vi har fått över 150-juryns domar för $ 1 miljoner eller mer och har vunnit juryns domar och bosättningar överstigande $ 4 miljarder.

Vi är grundaren av Mass Torts Made Perfect. Detta är en nationell konferens som deltar av 1,500-advokater varje år där vi lär oss hur vi framgångsrikt hanterar rättegångar mot drogbolag. För mer information, besök vår Om Oss sektion.

i Business 65 år * $ 4 miljarder i bedömningar och uppgörelser * Bästa advokatbyråer: US News & World Reports * Trial Advokater Hall of Fame * SuperLawyers
 
Våra avgifter och kostnader

Våra advokater ger gratis konfidentiella fallutvärderingar, och vi tar aldrig ut några avgifter eller kostnader om du inte först återhämtar.

Beredningsavgiften debiterar oss från 20% till 40%. Beloppet vi tar ut är baserat på hur mycket vi återhämtar för dig. För att se över en sammanfattning av våra avgifter och kostnader, klicka på Avgifter och kostnader.

 
Gratis fallkonsultation

För att kontakta oss för en kostnadsfri utvärdering kan du ringa oss på (+ 800) 277-1193 XNUMX XNUMX. Du kan också begära en utvärdering genom att klicka på Gratis och konfidentiellt Xeljanz-utvärderingsformulär. Det här formuläret kommer omedelbart att granskas av en av våra advokater som hanterar Xeljanz-stämningarna.

Läs mer

Kommer mitt Xeljanz-mål att hanteras som en grupptalan?

En klasshandling är en rättegång där några individer representerar många individs intresse. Domstolsavgörandena är bindande för alla personer som ingår i klasshandlingarna. Alla klassmedlemmar är skyldiga att acceptera avvecklingen, även om en individ kommer att få liten eller ingen ersättning.

Våra advokater i Xeljanz kommer inte att vidta grupptalan för våra kunder. Istället representerar vi varje kund på hans / hennes specifika fakta, och vi utvärderar varje kunds skador på hans / hennes specifika fakta. Var och en av våra kunder har möjlighet att lösa eller inte lösa sitt ärende.

För en detaljerad diskussion om klasshandlingar, massbrott och flertalsprocesser, besök vår Class Action Mass Torts Page.