Mäklare Ricky Alan Mantei klagomål - Ersättning och hjälp

FINRA-panelen avslutar Ricky Alan Mantei engagerad i "oetisk" uppförande, vilket resulterar i avstängning

Den 18 februari 2021 a Financial Industry Regulatory Authority (FINRA) Extended Hearing Panel utfärdade ett beslut som sanktionerade Ricky Alan Mantei avbryta honom från att ansluta sig till något FINRA-medlemsföretag i någon egenskap och böta honom. Beslutet avser brott mot hans tidigare företag (JP Turner & Co) policy och innebär försäljning av strukturerade inlåningscertifikat. Mantei har enligt uppgift överklagat detta beslut. Mantei ägde, ledde och / eller drev ett filialkontor i Lexington, South Carolina samt många andra kontor. Mantei har nyligen anställts av Centaurus Financial och driver Cola Wealth Advisors.

Strukturerade CD-skivor är komplexa investeringar som i allmänhet betalar en fast ränta under en viss tidsperiod och efteråt betalar periodisk ränta som avskräcks av formler som ofta är komplexa och kan vara svåra för många investerare att förstå. Dessutom konstaterade FINRA-panelen att strukturerade CD-skivor inte handlas på en börs och kan vara mindre likvida.

FINRA-panelen fann att i processen att försöka sälja en kunds strukturerade insättningsintyg:

Utmaningen, som Mantei frågade retoriskt, var att "det finns ingen marknad för den här saken, eller hur?" Han frågade därför Palermo om han hade "några vänner där ute" som kunde köpa Wells Fargo R66 SCD runt hans "magiska nummer" på 89.59. Om så är fallet, sa Mantei, skulle han köpa tillbaka en vecka senare klockan 90. 60 Återställer sitt begärde, frågade Mantei,

”Kan jag få dig att hjälpa mig att hitta en jävla kropp där ute. . . som kan hjälpa mig att få ett högt pris, 89-90, något liknande på det här jävla papperet? Och jag kommer att köpa ryggen. Du kan säga till dem: "Hej, du lägger tillbaka det på {BondDesk} nästa vecka, Rick kommer att köpa det från dig." För jag gör det. Och jag köper tillbaka det för mer än de betalade för det. ”

Mantei förklarade också för Palermo varför han behövde använda denna manöver istället för att bara sälja SCD direkt från kunden till en annan företagskund - Woll hade förbjudit honom att sälja SCD genom korshandel eftersom det skulle "se dåligt ut om FINRA gräver i det ”Vid nästa revision. ”De kommer in här och de ser klagomålet, de ser vad vi gjorde, de ser ett kors, de ser allt detta. De säger: "Ni började bara på marknaden för att försöka ta hand om problemet". . . vilket är sant, ”erkände Mantei

FINRA-panelen drog slutligen slutsatsen att Mantei "bröt mot företagets policy som förbjöd förutbestämd handel" och "undvek företagets tvärhandelsförfaranden." Som ett resultat drog FINRA-panelen slutsatsen att Mantei brutit mot FINRA-reglerna och ”att Manteis uppförande var oetiskt. Det överensstämde inte med moraliska normer eller normer för professionellt beteende; det hindrade företagets tillsyn av hans handelsaktiviteter; och det berövade kunderna fördelarna med tvärhandelsförfaranden som infördes för deras (och företagets) skydd. Manteis beteende återspeglar också direkt hans förmåga att följa hans företags policy. Slutligen tvivlar hans missförhållande på hans förmåga att följa de lagstadgade kraven som är nödvändiga för att värdepappersindustrin ska fungera väl och skydda allmänheten. ”

Finansindustrins regleringsmyndighet (FINRA) BrokerCheck rapporterar flera upplysningshändelser för Ricky Mantei och Cindy Chiellini från Centaurus Financial Inc. Några av dessa anklagelser inkluderar de registrerade representanterna som felaktigt framställer olämpliga investeringar och bryter mot förvaltningsuppgifter. 

Mantei har arbetat för Centaurus Financial Inc. i Lexington, SC och har 38 upplysningar bifogade sin FINRA BrokerCheck-profil. Kundtvister som lämnats in till FINRA sträcker sig från kunder som hävdar att Mantei felaktigt presenterade olämpliga investeringar och brutit mot sin förvaltningsplikt gentemot kunder som hävdar att Mantei överkoncentrerade sin portfölj till olämpliga investeringar. Mantei har anklagats för påstådda felaktiga investeringsrekommendationer i nästan varje enskild tvist mot honom båda. avgjord och väntande. Det finns också anklagelser om "bedräglig aktivitet med avseende på investeringarna" och "[Mantei] misslyckades med att övervaka den registrerade representanten som betjänar kontot / kontona." Mantei har förnekat anklagelser om förseelser. 

En tvist daterad april 2019 hävdar att Mantei var försumlig, engagerad i potentiellt bedräglig verksamhet med avseende på investeringarna och bröt sin förvaltningsplikt under en ungefärlig tidsperiod 2012 till och med 2017. Denna tvist påstod skadestånd på 1,000,000 XNUMX XNUMX USD.

I en annan kundtvist som lämnades in i maj 2019 anges att en kund under en period från 2015 till slutet av 2017 hävdade att Branch Manager (Mantei) inte hade tillräcklig tillsyn över den eller de registrerade representanterna som betjänade sina konton. Detta fall hade påstådda skador på 100,000 180,000 dollar och löstes för XNUMX XNUMX dollar.

Mantei har cirka 11 pågående anklagelser mot honom, allt från felaktig framställning av olämpliga investeringar, brott mot sin förvaltarplikt, underlåtenhet att övervaka representanter som filialchef, överkoncentrering av portföljer i olämpliga investeringar och mer.

Sedan den första tvisten har 25 av de 38 avgjorts med ett sammanlagt förlikningsbelopp på nästan 800,000 XNUMX dollar.

Chiellini arbetar också för Centaurus Financial Inc., hon har cirka 40 uppgifter om sin rekord hos BrokerCheck från 2016 till 2021. Chiellini har registrerats hos FINRA sedan han jobbade för The Robinson-Humphrey Company 1984. Många anklagelser mot Chiellini liknar de som gjorts av kunderna mot Mantei.

I Chiellinis allra första kundtvist uppgav Klaganden att de såldes olämpliga investeringar från 2010 till 2016. Ett påstående från mars 2019 anger att Chiellini behandlade obehöriga och / eller olämpliga affärer. Påstådda skadestånd uppgick till $ 90,000 och ärendet avgjorde $ 65,000.

Med början i början av 2015 till och med maj 2019 hävdade klagande att Chiellini gjorde en felaktig framställning och underlättade olämpliga investeringar. De påstådda skadestånden för denna händelse uppgick till 100,000 180,000 dollar och ärendet avgjordes för XNUMX XNUMX dollar.

Av de 40 tvisterna mot Chiellini har 28 av dem avgjort för en sammanlagd lösning på cirka 1 miljon dollar.

 
 
Varför välja vår advokatbyrå

Vår advokatbyrå har funnits i mer än 65 år, och är erkänd som en av de främsta advokatbyråerna i USA. Baserat på advokatbyråns domar och uppgörelser som överstiger $ 4 miljarder, är våra värdepappersbedrägerier som är skyldiga att begära rättvisa för offren för investeringsbedrägerier och missförhållanden.

Ledd av advokat Peter Mougey, den tidigare presidenten i den nationella värdepappersfältet PIABA, vår värdepappers- och affärsavdelningsavdelning har representerat mer än 1,500-investeringsbedrägeri över hela landet i stats- och federal domstol och värdepappersindustrins skiljeförfarande.

Vi är grundaren av Mass Torts Made Perfect. Detta är en nationell konferens som deltar av 1,500-advokater varje år där vi lär oss hur vi framgångsrikt kan hantera rättegångar mot de största företagen i världen. För mer information, besök vår Om Raptor.se sektion.

i Business 65 år * $ 4 miljarder i bedömningar och uppgörelser * Bästa advokatbyråer: US News & World Reports * Trial Advokater Hall of Fame * SuperLawyers
 
Våra avgifter och kostnader

Våra advokater ger gratis konfidentiella fallutvärderingar, och vi tar aldrig ut några avgifter eller kostnader om du inte först återhämtar.

Beredningsavgiften debiterar oss från 20% till 40%. Beloppet vi tar ut är baserat på hur mycket vi återhämtar för dig. För att se över en sammanfattning av våra avgifter och kostnader, klicka på Avgifter och kostnader.

 
Gratis fallutvärdering

Att kontakta oss för en gratis konfidentiellt samråd, kan du ringa oss på (+ 800) 277-1193 XNUMX XNUMX. Du kan också begära en gratis privat och konfidentiell utvärdering genom att klicka på Gratis och konfidentiell konsultation. Din förfrågan kommer omedelbart att granskas av en av våra advokater som hanterar värdepapperstvister.

 

Vad våra kunder säger

Klient Vittnesmål

Nedan följer några av de mail och brev som våra kunder har skickat oss.

Vid en tidpunkt i vårt liv när vi var mest utsatta förlorade vi kontrollen över vår ekonomi. Vi blev offer för en mäklare som tog stora provisioner och avslöjade inte att vi inte kunde komma åt våra pengar. Peter Mougey och hans underbara personal arbetade med oss ​​för att göra oss hela igen och fick våra pengar släppt. Jag kan inte säga tillräckligt om deras arbetsetik, professionalism och vänlighet under denna stressiga tid för oss. Vi hade en 100% positiv slutsats till vårt fall och vi rekommenderar starkt Peter och företaget. Vi kan nu sova på natten! Fred & Pat H.

Min man och jag var mycket nöjda med det arbete som Peter och hans team gav. Han var mycket kunnig om omständigheterna i vårt fall och hållit oss informerade under hela processen. Han är extremt kvalificerad och arbetade flitigt på vår vägnar. Vi är positiva att detta fall inte skulle ha blivit löst till vår fördel om det inte varit för Peters expertis och hans passion. Han bryr sig definitivt om sina kunder och vi uppskattar verkligen hans ansträngningar. Rachel C.

FRS är en statlig organisation. FRS behöll tjänster av Peter Mougey från LP advokatfirman i en multimillion dollar rättegång med mycket komplexa problem. Mr. Mougey bemästrade snabbt problemen och gav råd som var avgörande för att få en framgångsrik upplösning. Två av de viktigaste egenskaperna hos Mr. Mougeys representation var hans förståelse av regeringen och hans förmåga att kommunicera komplicerade juridiska begrepp till en styrelseförvaltare i 10-medlemmen i språk som lätt kunde förstås av alla. Jag kände inte Mougey innan FRS behöll honom och har lyckligtvis inte upplevt omständigheter där systemet skulle behöva hans tjänster igen. Om det behövs skulle jag dock inte tveka att behålla sina tjänster igen. Vänligen meddela mig om du behöver mer information eller hjälp. Steven S.

Edisons berömda adage kan aldrig någonsin ignoreras: 1 del inspiration och 99 delar svettning. Men de två attityderna måste vara närvarande oupplösliga - båda är väsentliga - om resultaten ska erhållas. Peter Mougeys grupp är medveten om ett sådant krav, de jobbar väldigt hårt på den senare, och den förra kommer lätt till dem, en sällsynt kombination någonstans att verkligen hittas. Raphael B.

Jag vill uttrycka min uppriktiga tacksamhet till Peter Mougey och hela ditt team på min familjs vägnar för det fantastiska jobbet som utförts under din representation. Från första dagen fick jag vänlighet, snabba svar på alla mina frågor, med artiga och tålmodiga möten med alla dina personalassistenter. Du är bäst - och jag kommer att vara evigt tacksam för dig och hela ditt lag. Michelle E.