Mäklare Marc Paul Haye klagomål - Ersättning och hjälp

Investerare gör anspråk på Marc Paul Haye, en mäklare som tidigare var registrerad hos NYLife Securities

Tidigare registrerad mäklare Mark Paul Haye (alias Mark Haye) var föremål för åtta kundtvister som representant för NYLife Securities, LLC, enligt Tillsynsmyndighet för finansiell industri (FINRA) BrokerCheck. Företaget tillät enligt uppgift Haye att avgå i juni 2019 efter att de granskat hans affärsmetoder och ifrågasatt hans förmåga att uppfylla sina professionella skyldigheter.

Kundtvister angående Marc Haye

NYLife Securities, LLC avslöjade olika anklagelser mot Haye, som går tillbaka till juli 2019. Vid den tiden hävdade en kund att mäklaren öppnade ett marginkonto utan kundens vetskap eller samtycke. Dessutom blev kunden inte medveten om att han i februari 2019 finansierade en livränta genom att låna mot sina mäklartillgångar. Kunden påstod skador och klagomålet löstes.

Samma månad klagade en kund enligt uppgift att från oktober 2016 till oktober 2018 lämnade Haye olämpliga rekommendationer för att köpa livränteprodukter genom att felaktigt framställa produkterna genom att inte berätta för kunden om avgiftsavgifter och påföljder.

Den följande månaden lämnade en kund in ett klagomål mot Haye och hävdade att mäklaren felaktigt presenterade en produkt med variabel annuit som han köpte - en som representerade en olämplig baserat på kundens ålder.

I september 2019 hävdade en annan kund att Haye felaktigt presenterade en produkt med rörlig livränta som han köpte för kundens räkning, liksom en IRA-fond som han inrättade för kunden. Enligt anklagelserna var dessa produkter olämpliga baserat på kundens investeringsbehov och optioner, liksom hennes risktolerans. Kunden hävdade vidare att Haye inte gjorde henne medveten om påföljder och överlämningsavgifter. Hon påstod skadestånd på 11,703 11,967.91 dollar och klagomålet nådde XNUMX XNUMX dollar. Samma månad anklagade en annan kund Haye för samma praxis, och hans klagomål löstes också, rapporterar BrokerCheck.

Hayes påstådda praxis att förvränga policyer för rörlig livränta fortsatte, och en annan kund lämnade in ett klagomål mot mäklaren för denna praxis i oktober 2019. Ytterligare en kund klagade på samma praxis som den rörde en rörlig livränta som köptes i juli 2018. I det här fallet, kunden hävdar att Haye inte berättade för kunden om en inkomstbevarande ryttare, som hade en åldersbegränsning. Enligt BrokerChecks rapport om klagomålet sa kunden att han inte skulle ha köpt denna livränta - som hade en sjuårig avgiftsavgift - om han hade varit medveten om dessa detaljer.

 
 
Varför välja vår advokatbyrå

Vår advokatbyrå har funnits i mer än 65 år, och är erkänd som en av de främsta advokatbyråerna i USA. Baserat på advokatbyråns domar och uppgörelser som överstiger $ 4 miljarder, är våra värdepappersbedrägerier som är skyldiga att begära rättvisa för offren för investeringsbedrägerier och missförhållanden.

Ledd av advokat Peter Mougey, den tidigare presidenten i den nationella värdepappersfältet PIABA, vår värdepappers- och affärsavdelningsavdelning har representerat mer än 1,500-investeringsbedrägeri över hela landet i stats- och federal domstol och värdepappersindustrins skiljeförfarande.

Vi är grundaren av Mass Torts Made Perfect. Detta är en nationell konferens som deltar av 1,500-advokater varje år där vi lär oss hur vi framgångsrikt kan hantera rättegångar mot de största företagen i världen. För mer information, besök vår Om Raptor.se sektion.

i Business 65 år * $ 4 miljarder i bedömningar och uppgörelser * Bästa advokatbyråer: US News & World Reports * Trial Advokater Hall of Fame * SuperLawyers
 
Våra avgifter och kostnader

Våra advokater ger gratis konfidentiella fallutvärderingar, och vi tar aldrig ut några avgifter eller kostnader om du inte först återhämtar.

Beredningsavgiften debiterar oss från 20% till 40%. Beloppet vi tar ut är baserat på hur mycket vi återhämtar för dig. För att se över en sammanfattning av våra avgifter och kostnader, klicka på Avgifter och kostnader.

 
Gratis fallutvärdering

Att kontakta oss för en gratis konfidentiellt samråd, kan du ringa oss på (+ 800) 277-1193 XNUMX XNUMX. Du kan också begära en gratis privat och konfidentiell utvärdering genom att klicka på Gratis och konfidentiell konsultation. Din förfrågan kommer omedelbart att granskas av en av våra advokater som hanterar värdepapperstvister.

 

Vad våra kunder säger

Klient Vittnesmål

Nedan följer några av de mail och brev som våra kunder har skickat oss.

Vid en tidpunkt i vårt liv när vi var mest utsatta förlorade vi kontrollen över vår ekonomi. Vi blev offer för en mäklare som tog stora provisioner och avslöjade inte att vi inte kunde komma åt våra pengar. Peter Mougey och hans underbara personal arbetade med oss ​​för att göra oss hela igen och fick våra pengar släppt. Jag kan inte säga tillräckligt om deras arbetsetik, professionalism och vänlighet under denna stressiga tid för oss. Vi hade en 100% positiv slutsats till vårt fall och vi rekommenderar starkt Peter och företaget. Vi kan nu sova på natten! Fred & Pat H.

Min man och jag var mycket nöjda med det arbete som Peter och hans team gav. Han var mycket kunnig om omständigheterna i vårt fall och hållit oss informerade under hela processen. Han är extremt kvalificerad och arbetade flitigt på vår vägnar. Vi är positiva att detta fall inte skulle ha blivit löst till vår fördel om det inte varit för Peters expertis och hans passion. Han bryr sig definitivt om sina kunder och vi uppskattar verkligen hans ansträngningar. Rachel C.

FRS är en statlig organisation. FRS behöll tjänster av Peter Mougey från LP advokatfirman i en multimillion dollar rättegång med mycket komplexa problem. Mr. Mougey bemästrade snabbt problemen och gav råd som var avgörande för att få en framgångsrik upplösning. Två av de viktigaste egenskaperna hos Mr. Mougeys representation var hans förståelse av regeringen och hans förmåga att kommunicera komplicerade juridiska begrepp till en styrelseförvaltare i 10-medlemmen i språk som lätt kunde förstås av alla. Jag kände inte Mougey innan FRS behöll honom och har lyckligtvis inte upplevt omständigheter där systemet skulle behöva hans tjänster igen. Om det behövs skulle jag dock inte tveka att behålla sina tjänster igen. Vänligen meddela mig om du behöver mer information eller hjälp. Steven S.

Edisons berömda adage kan aldrig någonsin ignoreras: 1 del inspiration och 99 delar svettning. Men de två attityderna måste vara närvarande oupplösliga - båda är väsentliga - om resultaten ska erhållas. Peter Mougeys grupp är medveten om ett sådant krav, de jobbar väldigt hårt på den senare, och den förra kommer lätt till dem, en sällsynt kombination någonstans att verkligen hittas. Raphael B.

Jag vill uttrycka min uppriktiga tacksamhet till Peter Mougey och hela ditt team på min familjs vägnar för det fantastiska jobbet som utförts under din representation. Från första dagen fick jag vänlighet, snabba svar på alla mina frågor, med artiga och tålmodiga möten med alla dina personalassistenter. Du är bäst - och jag kommer att vara evigt tacksam för dig och hela ditt lag. Michelle E.