ATEL 16 Investeringsrättegångar - Ersättning och hjälp

ATEL 16 Rättegångar - Investerare kan ha rätt att få tillbaka förluster

ATEL 16, LLC är en riskabel leasingfond för utrustning som erbjuds och säljs till många investerare. Medan vissa mäklare eller finansiella rådgivare kan ha sålt den här produkten som en låg risk, stabil eller konservativ investeringsalternativ, är verkligheten att ATEL 16 var ett framväxande företag och investeringar i ATEL 16 innebar en risk för betydande förlust. Om en mäklare eller finansiell rådgivare rekommenderade ATEL 16 till dig eller misslyckades med att förklara eller beskriva riskerna och funktionerna med denna produkt på rätt sätt kan du ha en laglig rätt att få tillbaka dina förluster.

Erbjudandekursen för aktier på ATEL 16 var 10 USD / aktie. Den senaste aktiviteten som hittades på sekundärmarknaden i augusti 2020 tyder dock på att ATEL 16 kan vara värd 2.75 dollar per aktie eller till och med mindre. En prisnedgång från $ 10 till mindre än $ 3 skulle innebära en förlust för investerare på 70% eller mer av deras ursprungliga ränta. Sådana förluster kan vara förödande för pensionärer och investerare.

En anledning till att mäklare kan ha sålt ATEL 16 och annan liknande produkt beror på betydande avgifter och provisioner som försäljningen av den här produkten genererat. Faktum är att bara 87% av investerarnas pengar faktiskt gick till inköp av ATEL 16-portföljinvesteringarna. Upp till 9% av investerarnas investering användes för att betala försäljningsprovision. Således användes en investerare som köpte 10,000 16 aktier ATEL 100,000, av de 87,000 16 dollar som investerades, endast cirka 9,000 XNUMX dollar för att faktiskt göra investeringar. Mäklarna som säljer ATEL XNUMX kunde ha betalats upp till XNUMX dollar.

Vad vissa investerare kanske inte har förstått är att utdelningarna de fick var sannolikt en kapitalavkastning, INTE en avkastning på kapitalet. En mäklare som utför grundläggande due diligence borde ha förstått att de flesta av de tidigare ATEL-programutdelningarna hade varit en kapitalavkastning och inte en kapitalavkastning. Således, för de flesta investerare i ATEL-program, var det mesta av pengarna de fick helt enkelt en avkastning på en del av de pengar de hade investerat.

En annan betydande risk för ATEL 16 var det faktum att fonden ansågs vara en blind pool som en nybildad enhet utan operativ historik. Vid den första tidpunkten för erbjudandet hade ATEL inte specificerat sina investeringar, så investerare kunde inte helt utvärdera riskerna från fonden. Dessutom var ATEL Managing Member, LLC chef för ATEL 16, och förvaltningsbolaget hade intressekonflikter då det fortsatte att driva andra fonder som ATEL 12, ATEL 14 och ATEL 15 som hade liknande investeringsmål och var i konkurrens med ATEL. 16.

Om du led ekonomisk förlust på grund av att din mäklare rekommenderade ATEL 16 eller andra liknande program för dig, kan du ha rätt att göra anspråk på att få tillbaka dina förluster. Securities and Business Litigation-teamet i Levin, Papantonio, Rafferty, Proctor, Buchanan, O'Brien, Barr & Mougey, PA har hanterat fordringar som rör ATEL-produkter och kan hjälpa dig att få tillbaka dina förluster. Vi debiterar dig advokatavgifter endast om vi återvinner för dig.

 
 
Varför välja vår advokatbyrå

Vår advokatbyrå har funnits i mer än 65 år, och är erkänd som en av de främsta advokatbyråerna i USA. Baserat på advokatbyråns domar och uppgörelser som överstiger $ 4 miljarder, är våra värdepappersbedrägerier som är skyldiga att begära rättvisa för offren för investeringsbedrägerier och missförhållanden.

Ledd av advokat Peter Mougey, den tidigare presidenten i den nationella värdepappersfältet PIABA, vår värdepappers- och affärsavdelningsavdelning har representerat mer än 1,500-investeringsbedrägeri över hela landet i stats- och federal domstol och värdepappersindustrins skiljeförfarande.

Vi är grundaren av Mass Torts Made Perfect. Detta är en nationell konferens som deltar av 1,500-advokater varje år där vi lär oss hur vi framgångsrikt kan hantera rättegångar mot de största företagen i världen. För mer information, besök vår Om Oss sektion.

i Business 65 år * $ 4 miljarder i bedömningar och uppgörelser * Bästa advokatbyråer: US News & World Reports * Trial Advokater Hall of Fame * SuperLawyers
 
Våra avgifter och kostnader

Våra advokater ger gratis konfidentiella fallutvärderingar, och vi tar aldrig ut några avgifter eller kostnader om du inte först återhämtar.

Beredningsavgiften debiterar oss från 20% till 40%. Beloppet vi tar ut är baserat på hur mycket vi återhämtar för dig. För att se över en sammanfattning av våra avgifter och kostnader, klicka på Avgifter och kostnader.

 
Gratis fallutvärdering

Att kontakta oss för en gratis konfidentiellt samråd, kan du ringa oss på (+ 800) 277-1193 XNUMX XNUMX. Du kan också begära en gratis privat och konfidentiell utvärdering genom att klicka på Gratis och konfidentiell konsultation. Din förfrågan kommer omedelbart att granskas av en av våra advokater som hanterar värdepapperstvister.

 

Vad våra kunder säger

Klient Vittnesmål

Nedan följer några av de mail och brev som våra kunder har skickat oss.

Vid en tidpunkt i vårt liv när vi var mest utsatta förlorade vi kontrollen över vår ekonomi. Vi blev offer för en mäklare som tog stora provisioner och avslöjade inte att vi inte kunde komma åt våra pengar. Peter Mougey och hans underbara personal arbetade med oss ​​för att göra oss hela igen och fick våra pengar släppt. Jag kan inte säga tillräckligt om deras arbetsetik, professionalism och vänlighet under denna stressiga tid för oss. Vi hade en 100% positiv slutsats till vårt fall och vi rekommenderar starkt Peter och företaget. Vi kan nu sova på natten! Fred & Pat H.

Min man och jag var mycket nöjda med det arbete som Peter och hans team gav. Han var mycket kunnig om omständigheterna i vårt fall och hållit oss informerade under hela processen. Han är extremt kvalificerad och arbetade flitigt på vår vägnar. Vi är positiva att detta fall inte skulle ha blivit löst till vår fördel om det inte varit för Peters expertis och hans passion. Han bryr sig definitivt om sina kunder och vi uppskattar verkligen hans ansträngningar. Rachel C.

FRS är en statlig organisation. FRS behöll tjänster av Peter Mougey från LP advokatfirman i en multimillion dollar rättegång med mycket komplexa problem. Mr. Mougey bemästrade snabbt problemen och gav råd som var avgörande för att få en framgångsrik upplösning. Två av de viktigaste egenskaperna hos Mr. Mougeys representation var hans förståelse av regeringen och hans förmåga att kommunicera komplicerade juridiska begrepp till en styrelseförvaltare i 10-medlemmen i språk som lätt kunde förstås av alla. Jag kände inte Mougey innan FRS behöll honom och har lyckligtvis inte upplevt omständigheter där systemet skulle behöva hans tjänster igen. Om det behövs skulle jag dock inte tveka att behålla sina tjänster igen. Vänligen meddela mig om du behöver mer information eller hjälp. Steven S.

Edisons berömda adage kan aldrig någonsin ignoreras: 1 del inspiration och 99 delar svettning. Men de två attityderna måste vara närvarande oupplösliga - båda är väsentliga - om resultaten ska erhållas. Peter Mougeys grupp är medveten om ett sådant krav, de jobbar väldigt hårt på den senare, och den förra kommer lätt till dem, en sällsynt kombination någonstans att verkligen hittas. Raphael B.

Jag vill uttrycka min uppriktiga tacksamhet till Peter Mougey och hela ditt team på min familjs vägnar för det fantastiska jobbet som utförts under din representation. Från första dagen fick jag vänlighet, snabba svar på alla mina frågor, med artiga och tålmodiga möten med alla dina personalassistenter. Du är bäst - och jag kommer att vara evigt tacksam för dig och hela ditt lag. Michelle E.