Anspråk ingivna gällande Sarasotas tidigare finansrådgivare Marc Korsch för försäljning av påstådda spekulativa och högrisk-REITs och illikvida investeringar till pensionärer | Levin Papantonio Rafferty - Personskadeadvokatbyrå

Reklamationer gällande tidigare Sarasota finansrådgivare Marc Korsch för försäljning av påstådda spekulativa och högrisk REIT och illikvida investeringar till pensionärer

Levin Papantonio Rafferty advokatbyrå meddelade idag att de har lämnat krav på pensionärer som är tidigare kunder hos Sarasota-området Financial Advisor Marc Korsch och NAV Advisors. Enligt hans FINRA Brokercheck -rapport, Upphörde Korschs värdepappersregistrering förra veckan fredagen den 3 september - vilket kan leda till att klienter fastnar med illikvida investeringar som de inte kan sälja. Påståendena hävdar att Korsch och hans tidigare arbetsgivare, Centaurus Financial, rekommenderade högrisk- och spekulativa investeringar. Påståendena hävdar att dessa spekulativa och högriskinvesteringar representerades som konservativa, låg risk eller investeringar som skulle skydda pensionärernas huvudman. Istället var investeringarna illikvida, led av betydande intressekonflikter och tog ut betydande avgifter, provisioner och kostnader.

"När finansiella rådgivare ger en felaktig uppfattning om de investeringar de säljer eller rekommenderar olämpliga investeringar till sina kunder och orsakar skada, måste de juridiskt hållas ansvariga", säger Levin Papantonio Rafferty -aktieägare och advokat Michael Bixby. ”Vi arbetar för att hjälpa till att återhämta onödiga förluster som våra kunder drabbas av och utreder eventuella andra påståenden för andra som kan ha skadats. Många som såldes med riskfyllda och illikvida investeringar kanske inte ens helt förstår de skador de har lidit. ”

Levin Papantonio Rafferty advokatbyråns undersökning av Korsch har avslöjat ljudinspelningsbevis från 2014 som bekräftar att Korsch hävdade investeringsstrategin som han erbjöd för kunder som involverade "att skydda sina inkomster" och hjälpa kunder att undvika att överleva sina pensionssparande genom att "skydda deras rektor så att den inte går ner. ” En undersökning av Korschs skrifter, liksom hans kapitel i boken ”Successonomics”, bekräftar att han hävdade att han utbildade samhället om ”konservativa alternativ”. I kapitlet diskuterade han sin "konservativa affärsmodell" och hävdade att han rekommenderade produkter inklusive några REIT eftersom de "utgör liten risk".

"Vår undersökning har avslöjat att flera Mr. Korsch och Centaurus kunder såldes illikvida icke-handlade investeringar", fortsatte Bixby med att förklara, "inklusive Parking REIT (tidigare känd som MVP REIT), Cottonwood Residential REIT (även kallas Cottonwood Communities, Inc.), FS Energy and Power Fund, FS KKR Capital (tidigare FS Investment Corp.), bland andra. Dessa investeringar är komplexa, ogenomskinliga och svåra även för många sofistikerade individer att förstå. FINRA har länge varnat rådgivare och företag om dessa typer av icke-konventionella investeringar, och korrekt due diligence för dessa investeringar borde ha avslöjat att dessa investeringar var spekulativa eller högriskinvesteringar som var olämpliga för konservativa, lågrisk eller investerare med ett mål att skydda sina rektor."

2003 meddelande från värdepapperstillsynsmyndigheten FINRA (Financial Industry Regulatory Authority) varnade för att icke-konventionella investeringar "med särskilda risker kan vara lämpliga för rekommendation till endast ett mycket smalt band av investerare." Trots FINRA: s varningar rekommenderade Korsch och Centaurus påstås att de skulle ha spekulativa och högriskinvesteringar till flera kunder. Många av de investeringar som påstås rekommenderas är illikvida och utdelningar och utdelningar har minskats eller avbrutits för några av investeringarna.

Det uppskattas att aktieägare i Parking REIT/MVP REIT kan ha förlorat så mycket som 80% av kapitalet de investerade. FS Energy and Power Fund kan ha lidit liknande förluster på cirka 80% av det ursprungliga investerade kapitalet. Under tiden rapporterade Cottonwood Communities, Inc.: s senaste SEC -anmälningar nettoförluster per aktie 2020 och hittills 2021, och det totala eget kapitalet minskade med över 7.5 miljoner dollar från 31 december 2020 till 30 juni 2021.

En undersökning av Marc Korschs regelverk, tillgänglig från FINRA: s Brokercheck -system, avslöjar ett betydande antal avslöjanden - totalt fjorton. Innan Levin Papantonio Rafferty lämnade in kravet i dag innehöll Korschs rekord mer än ett halvt dussin kundkrav eller klagomål enligt FINRA: s Brokercheck -rapport. "Baserat på uppgifterna från FINRA placerar dessa klagomål och tvister Korsch ungefär i de högsta 99.96% av finansiella rådgivare för kundklagomål och tvister - den övre halvan av den 99.9: e percentilen" förklarade Bixby.

Centaurus Financial, företaget som anställde Korsch från 2014 till 2021, är en nationell oberoende mäklare/återförsäljare. Centaurus har tidigare mött kritik för sin försäljning av icke-konventionella och illikvida investeringar. Enligt en 2017 studie av Securities Litigation Consulting Group, Centaurus och dess dotterbolag rankas bland de 20 bästa bland de värsta förmedlingsföretagsförbrytarna i landet för kundklagomål och skada och #6 av de 10 sämsta företagen rankade efter illikvida produktrelaterade kundklagomål.

Lyckligtvis kan investerare som såldes olämpliga eller riskfyllda investeringar ha rätt att lämna anspråk på att få tillbaka sina förluster. Advokatbyrån Levin Papantonio Rafferty representerar investerare på grund av beredskapsavgifter (ingen avgift om ingen återvinning) och erbjuder kostnadsfria och konfidentiella kravgranskningar och konsultationer. Företaget meddelade att det fortfarande undersöker ytterligare påståenden och accepterar nya kunder.

 
 
Varför välja vår advokatbyrå

Vår advokatbyrå har funnits i mer än 65 år, och är erkänd som en av de främsta advokatbyråerna i USA. Baserat på advokatbyråns domar och uppgörelser som överstiger $ 4 miljarder, är våra värdepappersbedrägerier som är skyldiga att begära rättvisa för offren för investeringsbedrägerier och missförhållanden.

Ledd av advokat Peter Mougey, den tidigare presidenten i den nationella värdepappersfältet PIABA, vår värdepappers- och affärsavdelningsavdelning har representerat mer än 1,500-investeringsbedrägeri över hela landet i stats- och federal domstol och värdepappersindustrins skiljeförfarande.

Vi är grundaren av Mass Torts Made Perfect. Detta är en nationell konferens som deltar av 1,500-advokater varje år där vi lär oss hur vi framgångsrikt kan hantera rättegångar mot de största företagen i världen. För mer information, besök vår Om Oss sektion.

i Business 65 år * $ 4 miljarder i bedömningar och uppgörelser * Bästa advokatbyråer: US News & World Reports * Trial Advokater Hall of Fame * SuperLawyers
 
Våra avgifter och kostnader

Våra advokater ger gratis konfidentiella fallutvärderingar, och vi tar aldrig ut några avgifter eller kostnader om du inte först återhämtar.

Beredningsavgiften debiterar oss från 20% till 40%. Beloppet vi tar ut är baserat på hur mycket vi återhämtar för dig. För att se över en sammanfattning av våra avgifter och kostnader, klicka på Avgifter och kostnader.

 
Gratis fallutvärdering

Att kontakta oss för en gratis konfidentiellt samråd, kan du ringa oss på (+ 800) 277-1193 XNUMX XNUMX. Du kan också begära en gratis privat och konfidentiell utvärdering genom att klicka på Gratis och konfidentiell konsultation. Din förfrågan kommer omedelbart att granskas av en av våra advokater som hanterar värdepapperstvister.

 
 

Vad våra kunder säger

Klient Vittnesmål

Nedan följer några av de mail och brev som våra kunder har skickat oss.

I en tid i vårt liv när vi var mest utsatta förlorade vi kontrollen över vår ekonomi. Vi blev offer för en mäklare som tog enorma uppdrag och avslöjade inte att vi inte kunde få tillgång till våra pengar. Peter Mougey och hans underbara personal arbetade med oss ​​för att göra oss hela igen och fick våra pengar frigjorda. Jag kan inte säga tillräckligt om deras arbetsmoral, professionalism och vänlighet under denna stressiga tid för oss. Vi hade en 100% positiv slutsats i vårt fall och vi rekommenderar starkt Peter och företaget. Vi kan nu sova på natten! Fred & Pat H.
Min man och jag var mycket nöjda med det arbete som Peter och hans team gav. Han var mycket kunnig om omständigheterna i vårt fall och hållit oss informerade under hela processen. Han är extremt kvalificerad och arbetade flitigt på vår vägnar. Vi är positiva att detta fall inte skulle ha blivit löst till vår fördel om det inte varit för Peters expertis och hans passion. Han bryr sig definitivt om sina kunder och vi uppskattar verkligen hans ansträngningar. Rachel C.
FRS är en statlig organisation. FRS behöll tjänster av Peter Mougey från LP advokatfirman i en multimillion dollar rättegång med mycket komplexa problem. Mr. Mougey bemästrade snabbt problemen och gav råd som var avgörande för att få en framgångsrik upplösning. Två av de viktigaste egenskaperna hos Mr. Mougeys representation var hans förståelse av regeringen och hans förmåga att kommunicera komplicerade juridiska begrepp till en styrelseförvaltare i 10-medlemmen i språk som lätt kunde förstås av alla. Jag kände inte Mougey innan FRS behöll honom och har lyckligtvis inte upplevt omständigheter där systemet skulle behöva hans tjänster igen. Om det behövs skulle jag dock inte tveka att behålla sina tjänster igen. Vänligen meddela mig om du behöver mer information eller hjälp. Steven S.
Edisons berömda adage kan aldrig någonsin ignoreras: 1 del inspiration och 99 delar svettning. Men de två attityderna måste vara närvarande oupplösliga - båda är väsentliga - om resultaten ska erhållas. Peter Mougeys grupp är medveten om ett sådant krav, de jobbar väldigt hårt på den senare, och den förra kommer lätt till dem, en sällsynt kombination någonstans att verkligen hittas. Raphael B.
Jag vill uttrycka min uppriktiga tacksamhet till Peter Mougey och hela ditt team på min familjs vägnar för det fantastiska jobbet som utförts under din representation. Från första dagen fick jag vänlighet, snabba svar på alla mina frågor, med artiga och tålmodiga möten med alla dina personalassistenter. Du är bäst - och jag kommer att vara evigt tacksam för dig och hela ditt lag. Michelle E.