Hur J & J-konkursen kan påverka talan om talkcancer | Levin Papantonio Rafferty - Personskadeadvokatbyrå

Hur J & J -konkursen kan påverka talcancerprocesser

Målsägande i talkcancer-processer mot Johnson & Johnson har haft en vit-knuckle tid av det efter att ha hört företagets planer på att lämna in konkurs. Om du är bland de som oroar dig bör du veta att din rättsliga åtgärd förblir vid liv. J&J:s manövrer kan dock förändra vissa aspekter av hur ditt ärende hanteras.

Det multinationella företaget-vars tagline i flera år var "Best for Baby-Best for You"-nådde in i en verktygslåda med juridiska knep för att släppa ett nytt företag, LTL Management LLC, och fortsatte sedan att släppa alla talk-asbestskulder i de nyligen kläckta fast, enligt en rapport från National Public Radio (NPR). Juridiska samfund hänvisar till strategin som "Texas tvåsteg." Efter att ha flyttat sin företagsstadga till Texas delar ett företag som vill kringgå rättstvister sin verksamhet i en enhet med sunda tillgångar och en enhet för ansvarsanspråk. Enligt Financial Times, skulle andra stater betrakta denna typ av rörelse som en "bedräglig överföring".

I oktober 14, 2021, LTL ansökte om kap 11 konkursskydd. J&Js dotterbolag meddelade att moderbolaget hade gått med på att inrätta ett förtroende på 2 miljarder dollar för att finansiera betalningar som LTL kan komma att betala.

J&J CFO Joseph Wolk beskriver företagets konkursansökan som legitim. Han beskriver också strategin som J&J:s svar på "missbrukande skadeståndssystem" – ett system som skulle möjliggöra en snabb och rättvis lösning av anspråk.

Det är inte så andra ser på flytten. Rep. Katie Porter, D-Calif., Tweeted att J&J uppenbarligen försöker skydda sina tillgångar och undviker sitt juridiska ansvar till tiotusentals kvinnor som påstås ha utvecklat äggstockscancer efter att ha använt Johnsons babypulver. Hälsoproduktjätten visste påstås att dess produkter innehöll asbest - ett avslöjande som offentliggjordes efter en undersökning från 2018 Reuters och The New York Times.

Även om talpulverprocesserna inte har försvunnit, kommer J & J: s skalspel att påverka hur och från vem talc -stämningsansvariga återkräver skadestånd.

Lindsey Simon, en konkursexpert vid University of Georgia School of Law, berättade för NPR att spinoffet fråntar J&J allt ansvar för talkpulvermålen. Som ett resultat, snarare än att återkräva skadestånd från ett stort, solvent företag, skulle kärande pressa ut skadestånd "från detta mindre fiktiva företag skapat [av J&J]," sa Simon.

Direkt pratade lite om detta den 15 oktober 2021. Artikeln beskrev J&J som "långt ifrån den vanliga användaren av kapitel 11 -skydd", eftersom författaren Steven Church förklarade att J&J bara är ett av två företag som får perfekta kreditbetyg från både Moody's och S&P. Dessa betyg är baserade på deras förmåga att betala räkningar. Church fortsätter med att avslöja att J&J har cirka 25 miljarder dollar i kontanter, utöver en kredit på 10 miljarder dollar. Dessa resurser bör vara tillräckliga för att inrätta en föreslagen offrets förtroendefond.

Den 20 oktober 2021 började en domare i konkursdomstolen att höra J & J: s argument för varför konkurs är det rätta svaret för att lösa de tusentals talktalan som riktats mot företaget.