Johnson & Johnson Talc-processer flyttar till New Jersey | Levin Papantonio Rafferty - Personskadeadvokatbyrå

Johnson & Johnson Talc-processer flyttar till New Jersey

USA:s konkursdomare Craig Whitley i Charlotte, North Carolina beordrade att tiotusentals stämningar mot Johnson & Johnson skulle flyttas till New Jersey, enligt en rapport den 10 november 2021 från Reuters. Domare Whitley förklarade att hans beslut hängde på två faktorer: det faktum att Johnson & Johnson har sitt huvudkontor i New Jersey och det faktum att en betydande del av landets talkstvister pågår där.

John Kim, chefsjurist för LTL Management LLC, delade sin övertygelse om att North Carolina var den rätta platsen för Johnson & Johnsons konkursförfarande, men att han planerar att fortsätta sträva efter ett snabbt och rättvist resultat för alla inblandade parter.

Vem är LTL och varför ska vi bry oss?

Om du inte har hört talas om LTL Management LLC är du inte ensam. Detta är det nya företaget som J&J skapade som ett fartyg för alla sina talk-skulder - praktiskt taget ögonblick innan företaget försattes i konkurs. På så sätt förblir J&J ren och fräsch som en babyrumpa, medan LTL rullar runt i mängden av leriga talkpåståenden.

LTL:s "födelsemeddelande" kom som en olycklig överraskning för tusentals människor som litade på att företaget tillverkade säkra produkter, bara för att upptäcka att Johnson's Baby Powder som de använt i årtionden påstås ha fått dem att utveckla äggstockscancer och mesoteliom. Dessa individer, av vilka många nu är medlemmar i stämningar mot företaget, fann det grovt orättvist att J&J kunde gömma sitt nya babyföretag bakom konkursskyddets förkläde, trots moderbolagets häpnadsväckande ekonomiska hälsa.

Målsägandenas advokater har fördömt J&J:s taktik som en olycklig manipulation av konkurssystemet.

Johnson & Johnsons Talc-processer

Hittills uppgår J&J:s utgifter för att försvara nära 40,000 1 talkprocesser till nästan 3.5 miljard dollar. Hittills har uppgörelser och domar fråntagit företagsjätten XNUMX miljarder dollar.

Ett fall som involverade 22 kvinnor som påstås ha utvecklat äggstockscancer genom att använda Johnson's Baby Powder resulterade i en dom på 4.69 miljarder dollar till förmån för målsäganden. Svaranden överklagade beslutet, bara för att få Missouri Court of Appeals att upprätthålla det ursprungliga beslutet – även om de minskade priset till 2.212 miljarder dollar.

Mycket av de rättsliga åtgärderna kring J&J:s talkprodukter härrörde från företagets erkännande 2019 att det hade upptäckt asbest i en flaska med sitt babypulver. J&J återkallade 33,000 XNUMX flaskor av produkten och apotek började plocka upp babypulvret från sina hyllor, enligt US Food and Drug Administration (FDA)

I maj 2020 meddelade företaget att det skulle avbryta sin talkbaserade babypuderförsäljning i Kanada och USA

Enligt en Reuters-rapport som publicerades 2018 visar J&J interna dokument att företaget visste att asbestförorening kan bli resultatet av talkbrytning. Asbest är ett känt cancerframkallande ämne.