EPA stäms för "sekretesskryphål" i PFAS-rapporteringskrav | Levin Papantonio Rafferty - Personskadeadvokatbyrå

EPA är stämd för "sekretesskryphål" i PFAS-rapporteringskrav

Förra veckan gav opinionsorganisationer (Union of Concerned Scientists, Sierra Club och National PFAS Contamination Coalition) USA:s miljöskyddsmyndighet (EPA) en stämningsansökan som påstod att byrån skapade undantag som hjälper tillverkare att undvika EPA:s inventering av toxiska ämnen (TRI) rapporteringskrav.

När en kemikalie förekommer i EPA:s TRI måste utsläpp av kemikalien rapporteras av företag som tillverkar, bearbetar eller använder minst 45 kg av ämnet per år. De 2020 National Nation Defense Defense Act inledde tillägget av PFAS till TRI. Som ett resultat, från och med maj 2020, är ​​172 PFAS nu föremål för myndighetens rapporteringskrav.

Gå in i kryphålet

När EPA lade till ytterligare tre PFAS till TRI förra året, planlade byrån kemikalierna till en TRI-sektion som befriar företag från att behöva rapportera utsläpp av de giftiga ämnena. Företag kan dra fördel av detta kryphål i någon av följande omständigheter:

  1. Om PFAS finns i en blandning och i maximala koncentrationer på en procent (de minimis-undantaget)
  2. Om mängden PFAS inblandat är mindre än 454,000 227 per år och mindre än XNUMX kg eller mindre av kemikalierna släpps ut och kasseras.

Jordrätt analyserade EPA första PFAS-releaserapporten bara för att finna att bara 39 anläggningar hade lämnat in TRI-rapporter. I 2021 års rapport erkände EPA att TRI-kryphålen "avsevärt begränsade mängden data som EPA fick."

Enligt EPA planerar man att stryka undan undantaget för mindre betydelse för PFAS 2022. Tyvärr för byrån är det för lite för sent.

Det långsamma mekanismen för en sådan regeländring skulle innebära att allmänheten inte skulle ha tillgång till PFAS-data förrän 2025. Målsäganden hoppas att en domstol kommer att göra regelluckor olagliga 2022 så att mer robust och korrekt rapportering kan påbörjas i januari 2023 .

Samtidigt, tillbaka i december...

EPA-processen kommer i hälarna på vad som hade varit en lovande nära 2021 för PFAS-berörda grupper. I slutet av december 2021 vann ett halvdussin miljöhälsogrupper i North Carolina en delseger i sin strävan att avslöja de skadliga effekterna av "för evigt kemikalier". US EPA meddelade att det var övertygande Chemours Co. för att släppa toxicitetsdata för 24 kategorier av PFAS.

Byråns åtgärd beviljade begäran från framställare som hävdar att det globala kemiföretaget släppte ut PFAS i Cape Fear Rivers vattendelare. Mer än ett år har gått sedan grupperna ansökte till EPA för att kräva data som visar toxiciteten och hälsoriskerna för människor med 54 per- och polyfluoralkylsubstanser (PFAS).

Nationell PFAS-teststrategi

Ett pressmeddelande från EPA hänvisade också till dess anläggningar för att avancera en Nationell PFAS-teststrategi. Denna plan innebär att bryta ner ett annars överväldigande antal (tusentals) PFAS i mindre kategorier av kemikalier med liknande egenskaper. Hittills finns det inga (eller begränsade) data om de hundratals PFAS som används inom olika branscher idag.

"Samhällen i North Carolina och över hela landet förtjänar att känna till de potentiella riskerna som exponering för PFAS utgör för familjer och barn," citeras EPA-administratören Michael S. Regan i myndighetens pressmeddelande. "Genom att vidta åtgärder på denna begäran kommer EPA att få en bättre förståelse för riskerna med PFAS-föroreningar så att vi kan göra mer för att skydda människor. Dessa uppgifter kommer också att hjälpa oss att identifiera föroreningskällorna så att vi kan hålla dem ansvariga för att utsätta allmänheten för fara.