Vad du behöver veta om NextEras roll i din ökade elräkning (det finns mycket) | Levin Papantonio Rafferty - Personskadeadvokatbyrå

Vad du behöver veta om NextEras roll i din ökade elräkning (det finns mycket)

De senaste månaderna har det varit mycket fokus på Florida Power & Light (FPL). Men lokala invånare kanske vill flytta blicken lite högre upp i företagskedjan – hela vägen upp till FP&L:s moderbolag, NextEra Energy – om de vill ha verkliga svar på det förbryllande slaget av Floridas explosiva energipriser.

NextEra har genererat sina egna rubriker på sistone, och alla som är oroliga över FPL:s försvagande nyttopriser bör vara uppmärksam på vad som sägs. Mycket av det har att göra med energi, men maskinen som driver det som händer i Florida är egentligen den större historien.

Här är en snabb tidslinje över de senaste händelserna, för att hjälpa dig komma ikapp – och få en ledtråd – vem som verkligen drar i trådarna – och mot vilket mål.

Januari 12, 2022

E&E Nyheter rapporterar att Floridas lagstiftande församling funderar över ett lagförslag som skulle dämpa solenergikrediter på taket i Florida. Författaren föregriper lagstiftningen (SB 1024) skulle "skifta banan för solenergiindustrin" i Sunshine State, förlama industriföretag och dämpa användningen av solenergi på taket, minska solenergikundernas avkastning för överskott av solenergi och sannolikt generera fasta avgifter. Trots motstånd från husägare, lokala solenergiföretag och anhängare av ren energi gick lagförslaget igenom en senatskommitté. Författaren kommenterar också att med FLP:s stöd hade lagförslaget en stor chans att gå igenom.

När Miami Herald körde en berättelse som avslöjade NextEras och FPL:s hand i att utforma lagförslaget och dess koppling till lagstiftningens sponsor (den republikanska senatorn Jennifer Bradley), skapade FPL en webbplats dedikerad till misskrediterar tidningens integritet.

Januari 24, 2022

CBS Miami varnar Floridians om ett lagförslag som slingrar sig igenom Floridas lagstiftande församling. Uppbackad av FPL syftar lagförslaget till att krossa ekonomiska incitament för att installera solpaneler. Miljögrupper och andra motståndare till lagstiftningen varnar för att lagförslaget skulle dra ur kontakten över en natt för delstatens unga, men snabbt växande, gröna kraftindustri.

Januari 27, 2022

Miami Herald rapporterar att NextEra undersökte rykten om FPL:s koppling till en "mörka pengar system” för att dra röster från senatens demokratiska kandidater. Moderbolaget sa att det undersökte FPL och enligt uppgift inte hittat några bevis för olagliga manövrer eller fel på en del av statens största elbolag.

Februari 1, 2022

ABC 3 WEAR-TV sände nyheten att Levin Papantonio Raffertys advokat Mike Papantonio hade skrivit en brev till Florida Public Service Commission. Brevet talar till de "samvetslösa" räntehöjningarna som FLP-kunder stod inför och anspelar på att lansera en PSA-kampanj för radio och TV för att avslöja "plundringen av North Florida" av "energibolagsbanditer".

Februari 2, 2022

WKRG News 5 och ABC 3 WEAR-TV båda intervjuade Papantonio om brevet han skickade till Floridas Public Service Commission. Papantonio sa att kursförändringarna uppgår till ett "stort liv". PSC:s svar på Papantonios brev visas i nyhetsbevakningen. Svaret, som inleds med ett påstående om Floridas PSC:s "transparenta process", går inte igenom med Papantonio. Advokaten ifrågasätter kommissionens tillåtelse av FL&P att "frontladda" en kursförändring som nu förlamar familjer.

Februari 8, 2022

Papantonio pratade med Rick Outzen på WCOA:s "Real News". Papantonio tog direkt upp rollen som NextEras mysiga vänskap med lagstiftare i Florida spelat i FPL:s kurshöjningar. Som ett tillgångsföretag på 147 miljarder dollar som tjänade 17 miljarder dollar förra året, är det lätt för energijätten att sprida pengar i viktiga politiska kretsar för att få vad de vill, vilket gör att politikerna "hoppar på [NextEras] varje vink och samtal." Läs mer om den galna labyrinten av pengar, makt och din elräkning på Levin Papantonio Raffertys Offentlig servicemeddelande sida.