LPR-partner Virginia Buchanan utsedd till kärandens ledningsgrupp i Philips CPAP MDL | Levin Papantonio Rafferty - Personskadeadvokatbyrå

LPR-partner Virginia Buchanan utsedd till kärandens ledningsgrupp i Philips CPAP MDL

Levin Papantonio Rafferty gratulerar advokaten Virginia Marie Buchanan, en delägare i advokatbyrån, för hennes utnämning till kärandenas styrkommitté (PSC) i Philips CPAP, Bi-Level PAP och Mechanical Ventilator Products Litigation (MDL nr 3014).

Advokat Buchanan sa att hon ser fram emot att få rättvisa till dem som har lidit av de defekta medicinska apparaterna.

"Återkallelsen i juni 2021 av miljontals CPAP- och BiPap-maskiner gjorde att många amerikaner kände sig rädda och övergivna av tillverkaren," sa Buchanan. "Medan läkarna som behandlar miljontals drabbade patienter kämpar för att hitta en fungerande lösning, hoppas vi komma till botten med varför och hur detta hände. "Vi ser fram emot att ta ansvar för denna nationella hälsokris."

Domstolsförordnande står för ett komplext mål

Den 15 februari 2022 utfärdade den amerikanska distriktsdomstolen i Pennsylvanias västra distrikt ett föreläggande för rättegången som fastställde målsägandenas ledarskapsstruktur och utsåg målsägandenas ledarskapsmedlemmar. Enligt beslutet granskade domstolen 75 ansökningar om målsägandeledarskap och genomförde intervjuer av varje sökande för att lära sig om deras relevanta yrkeserfarenhet och bidrag de kunde erbjuda målsäganden och domstolen i denna multidistriktstvist (MDL).

Domstolen fattade sitt beslut, delvis baserat på den förväntade expansiva karaktären av MDL och de komplexa och mångskiftande frågorna om fakta, vetenskap och juridik som är involverade i grupptalan.

Om CPAP-processerna

Juni 14, 2021, Philips utfärdade en frivillig återkallelse för olika Philips Bi-Level Positive Airway Pressure (Bi-Level PAP), Continuous Positive Airway Pressure (CPAP) och mekaniska ventilatorer.

Återkallelsen talar om potentiella hälsorisker med enhetens polyesterbaserade polyuretan (PE-PUR) ljuddämpande skumkomponent. Denna komponent kan sönderfalla eller släppas ut, vilket gör att användare andas in och/eller får i sig giftiga och möjligen cancerframkallande ämnen.

Du har nu möjlighet CPAP användarhandbok för den första generationens DreamStation-produktfamilj – som omfattar de flesta av de berörda medicintekniska produkterna – misslyckades med att varna för dessa potentiella hälsorisker. Målsägande i Philips CPAP-processer stämmer för att få tillbaka skadestånd, inklusive medicinsk behandling och kostnader, förlorade inkomster och smärta och lidande.

Hälsorisker med återkallade CPAP, Bi-Level PAP och mekaniska ventilatorer

Hälsorisker förknippade med partikelexponering i återkallade CPAP- och Bi-Level PAP-enheter inkluderar:

 1. Möjliga cancerframkallande effekter (cancer)
 2. Möjliga toxiska effekter
 3. Andningsvägar
 4. Biverkningar för lever, njurar och andra organ
 5. Inflammation
 6. Irritation av ögon, hud och luftvägar
 7. Huvudvärk

Hälsorisker från utsläpp av flyktiga organiska föreningar och andra skadliga kemikalier i ångform inkluderar:

 1. Möjliga cancerframkallande effekter (cancer)
 2. Möjliga toxiska effekter
 3. Illamående / kräkningar
 4. Överkänslighet
 5. Irritation av ögon, näsa, hud och luftvägar
 6. Huvudvärk

Om Levin, Papantonio, Rafferty

Advokatbyrån för personskador Levin, Papantonio, Rafferty, Proctor, Buchanan, O'Brien, Barr & Mougey, PA har representerat de skadade människorna i Pensacola sedan 1955. Firman har vunnit nationellt erkännande som ett av de mest framgångsrika personskadeföretagen i landet och har varit med på CNN, NBC, ABC, CBS och Fox, samt The Wall Street Journal, The New York Times, Time Magazine, Forbes och National Law Journal.

Under 66 års praktik har företaget hanterat mer än 100,000 8 personskadeanspråk och vunnit mer än XNUMX miljarder USD i jurydomar och förlikningar på uppdrag av sina kunder.