LPR Trial Team vinner dom i Bard Ventralex Trial | Levin Papantonio Rafferty - Personskadeadvokatbyrå

LPR Trial Team vinner dom i Bard Ventralex Trial

Du har nu möjlighet Levin Papantonio Rafferty provlaget vann en dom förklarar CR Bard Ventralex hernia mesh vara felaktigt utformade och orimligt farliga. "Detta är första gången i den 14-åriga historien av olika bråcknätstvister som någon jury någonsin har hittat för en målsägande om en designdefektteori", säger LPR-advokaten Tim O'Brien.

"Efter tre dagars överläggningar och en avvaktande jurymedlem var domen $255,000 17,000," tillade O'Brien. Han förklarade att domen kommer att hjälpa till att fastställa förlikningsvärden för återstoden av mer än XNUMX XNUMX fall i multidistrict litigation (MDL).

Målsäganden i den andra bellwether rättegången (Milanesi et al v. CR Bard Inc et al, nr 2:18-cv-01320) i tvistemålet om bråcknät stämde CR Bard på skadestånd efter att patienten drabbats av skada från företagets bråckreparationskirurgi maska. Becton Dickinson förvärvade CR Bard 2017.

Kärandenas anspråk i den andra Bard Bellwether-rättegången

Antonio Milanesi och hans fru Alicia Morz De Milanesi väckte fallet mot CR Bard. Enligt patentkrav2007 fick Antonio Milanesa en storlek stor Bard Ventralex bråckplåster för att reparera sitt navelbråck. Målsägandena hävdar att nätet fick Milanesi att utveckla en infektion och tarmböld, vilket krävde att han genomgick en andra operation 2017. En tredje operation krävdes dagar senare när Milanesi utvecklade en höggradig postoperativ tarmobstruktion, står det i påståendet.

Klagandena i detta och andra fall i MDL hävdar att polypropenmaterialet i nätanordningarna bryts ned när det implanteras i mänsklig vävnad – ett resultat av felaktig design. De hävdar vidare att svarandena visste att nätprodukterna var defekta men marknadsförde och sålde enheterna utan förvarning om riskerna.

Om Hernia Mesh MDL

Fallen med bråcknät representerar den tredje största väntande MDL i landet, Reuters rapporterar. Fallen konsoliderades inför Chief US District domare Edmund Sargus i Columbus (I fråga om: Davol Inc/CR Bard Inc Polypropylene Hernia Mesh Products Liability Litigation, nr. 2:18-md-02846).

LPR:s O'Brien fungerar som Co-Lead Counsel för kärandena i MDL och var Lead Trial Counsel i den andra bellwether-rättegången, som började den 21 mars 2022.

Fallen i MDL hävdar att implanterade Becton, Dickinson och Co.s produkter för bråcknät orsakar en rad medicinska komplikationer, inklusive:

  1. Punkterade organ och vävnader
  2. sammanväxningar
  3. Avstötning av främmande kroppar
  4. Allergiska och inflammatoriska reaktioner
  5. Nätavskiljning och migration
  6. Infektioner
  7. Smärta
  8. Tarmhinder

Southern District of Ohio MDL har nära 17,000 XNUMX Bard-defekta Bard hernia mesh-fall på gång. Andra mål som pågår i en domstol i Rhode Island nämner också Davol, ett annat dotterbolag till Becton Dickinson, som svarande.