Mäklare Kevin Mark Nevin – Klagomål och kompensation

FINRA Bars mäklare Kevin Mark Nevin från att agera som mäklare

Mäklaren Kevin Mark Nevin, en tidigare registrerad mäklare och investeringsrådgivare, har spärrats av Finansindustrins tillsynsmyndighet (FINRA) från att agera som mäklare eller annan associering med något mäklar- och återförsäljarföretag. BrokerCheck har publicerat detaljerna om spärren på sin hemsida.

Reglerande åtgärder som involverar Kevin Mark Nevin

Den 21 juli 2021 initierade FINRA regleringsåtgärder mot Nevin. Byrån hävdade att mäklaren misslyckades med att följa en skiljedom eller förlikningsavtal eller inte svarade på ett adekvat sätt på FINRA:s begäran om detaljer om hans status för efterlevnad. Åtgärden resulterade i en order om Nevins avstängning på obestämd tid i alla kapaciteter.

Före denna avstängning hade FINRA begärt Nevins avstängning under samma villkor, i enlighet med artikel VI, avsnitt 3 i FINRA:s stadgar och FINRA Regel 9554. Ärendet löstes den 30 juli 2021, med mäklaren permanent avstängd från någon förening med någon FINRA-medlem i alla kapaciteter.

En tredje avslöjande från FINRA rapporterar anklagelser kring Nevins anställningstid hos VSR Financial Services. Enligt anklagelserna investerade mäklarens kunder 690,000 37,000 dollar i privata placeringar. Nevin påstås ha gjort transaktionerna direkt med emittenten och fått $XNUMX XNUMX i provision för sin roll. I anklagelserna anges vidare att mäklaren underlåtit att skriftligen meddela sin firma om de avsedda investeringarna i riktade placeringar. Transaktionerna registrerades eller övervakades därför inte.

FINRA inledde åtgärder och löste detta fall mot Nevin den 23 maj 2014. Förutom att acceptera en sexmånaders avstängning, bötfälldes Nevin med 37,000 XNUMX USD, vilket representerade att hans provisioner försvann i dessa transaktioner.

Den 26 januari 2021 hade Dempseylord Smith sagt upp Nevin för att ha underlåtit att begära godkännande innan han skickade konsoliderade uttalanden till kunder – ett brott mot företagets policyer och procedurer.

Pågående kundtvister som involverar Nevin

Den 25 mars 2020 rapporterade Sandlapper Securities till FINRA anklagelser om att Nevin hade gjort olämpliga investeringar. Talan avser faktiska och kompenserande skadestånd på 400,000 XNUMX USD och har utvecklats till skiljedoms-/ersättningsförfaranden med Commodity Futures Trading Commission (CFTC).

Avgjorda kundtvister som involverar denna mäklare

Nevins BrokerCheck-rapport innehåller tre upplysningar om kundtvister.

Den 13 juli 2016 rapporterade både Nevin och hans dåvarande arbetsgivare, VSR Financial Services, anklagelser mot mäklaren om olämplighet, bedrägeri enligt sedvanerätt, avtalsbrott och brott mot förtroendeplikt. Kunden i detta fall klagade på händelser som inträffade under 2008, men ärendet löstes genom skiljedom. Företaget informerades om att ärendet hade lösts, men ingen information om beloppet eller andra detaljer om förlikningen gavs.

Under 2014 rapporterade VSR Financial Services och Capital Guardian anklagelser om Nevins ekonomiska missbruk, olämplighet, brott mot Minnesota Financial Planner Statute och Minnesota Securities Laws, samt säkerhet och bedrägeri. De påstådda händelserna för dessa aktiviteter sträckte sig från december 2010 till mars 2013. Ärendet löstes med en monetär kompensation på 35,000 30,000 USD, där Nevin bidrog med XNUMX XNUMX USD av detta belopp.

Capital Guardian, LLC, rapporterade vidare inlämnande av en talan genom Securities Exchange Commission den 11 juni 2013. Detta kretsade kring anklagelser om olämplig hantering av rörliga annuitetskontrakt från februari 2012 till januari 2013. Ärendet uppdaterades till en FINRA-skiljedom, och fordran ändrades så småningom för att inkludera den påstådda kostnaden för förlorad investeringsmöjlighet i samband med kontoöverföring.

De påstådda skadorna uppgick till 150,000 35,000 USD, och det slutliga kompensationsbeloppet som utfärdades var 10,000 XNUMX USD, där Nevin bidrog med XNUMX XNUMX USD av detta belopp.

 
 
Varför välja vår advokatbyrå

Vår advokatbyrå har funnits i mer än 65 år, och är erkänd som en av de främsta advokatbyråerna i USA. Baserat på advokatbyråns domar och uppgörelser som överstiger $ 30 miljarder, är våra värdepappersbedrägerier som är skyldiga att begära rättvisa för offren för investeringsbedrägerier och missförhållanden.

Ledd av advokat Peter Mougey, den tidigare presidenten i den nationella värdepappersfältet PIABA, vår värdepappers- och affärsavdelningsavdelning har representerat mer än 1,500-investeringsbedrägeri över hela landet i stats- och federal domstol och värdepappersindustrins skiljeförfarande.

Vi är grundaren av Mass Torts Made Perfect. Detta är en nationell konferens som deltar av 1,500-advokater varje år där vi lär oss hur vi framgångsrikt kan hantera rättegångar mot de största företagen i världen. För mer information, besök vår Om Oss sektion.

i Business 65 år * $ 30 miljarder i bedömningar och uppgörelser * Bästa advokatbyråer: US News & World Reports * Trial Advokater Hall of Fame * SuperLawyers
 
Våra avgifter och kostnader

Våra advokater ger gratis konfidentiella fallutvärderingar, och vi tar aldrig ut några avgifter eller kostnader om du inte först återhämtar.

Beredningsavgiften debiterar oss från 20% till 40%. Beloppet vi tar ut är baserat på hur mycket vi återhämtar för dig. För att se över en sammanfattning av våra avgifter och kostnader, klicka på Avgifter och kostnader.

 
Gratis fallutvärdering

Att kontakta oss för en gratis konfidentiellt samråd, kan du ringa oss på (+ 800) 277-1193 XNUMX XNUMX. Du kan också begära en gratis privat och konfidentiell utvärdering genom att klicka på Gratis och konfidentiell konsultation. Din förfrågan kommer omedelbart att granskas av en av våra advokater som hanterar värdepapperstvister.

 
 

Vad våra kunder säger

Nedan följer några av de mail och brev som våra kunder har skickat oss.

I en tid i vårt liv när vi var mest utsatta förlorade vi kontrollen över vår ekonomi. Vi blev offer för en mäklare som tog enorma uppdrag och avslöjade inte att vi inte kunde få tillgång till våra pengar. Peter Mougey och hans underbara personal arbetade med oss ​​för att göra oss hela igen och fick våra pengar frigjorda. Jag kan inte säga tillräckligt om deras arbetsmoral, professionalism och vänlighet under denna stressiga tid för oss. Vi hade en 100% positiv slutsats i vårt fall och vi rekommenderar starkt Peter och företaget. Vi kan nu sova på natten! Fred & Pat H.
Min man och jag var mycket nöjda med det arbete som Peter och hans team gav. Han var mycket kunnig om omständigheterna i vårt fall och hållit oss informerade under hela processen. Han är extremt kvalificerad och arbetade flitigt på vår vägnar. Vi är positiva att detta fall inte skulle ha blivit löst till vår fördel om det inte varit för Peters expertis och hans passion. Han bryr sig definitivt om sina kunder och vi uppskattar verkligen hans ansträngningar. Rachel C.
FRS är en statlig organisation. FRS behöll tjänster av Peter Mougey från LP advokatfirman i en multimillion dollar rättegång med mycket komplexa problem. Mr. Mougey bemästrade snabbt problemen och gav råd som var avgörande för att få en framgångsrik upplösning. Två av de viktigaste egenskaperna hos Mr. Mougeys representation var hans förståelse av regeringen och hans förmåga att kommunicera komplicerade juridiska begrepp till en styrelseförvaltare i 10-medlemmen i språk som lätt kunde förstås av alla. Jag kände inte Mougey innan FRS behöll honom och har lyckligtvis inte upplevt omständigheter där systemet skulle behöva hans tjänster igen. Om det behövs skulle jag dock inte tveka att behålla sina tjänster igen. Vänligen meddela mig om du behöver mer information eller hjälp. Steven S.
Edisons berömda adage kan aldrig någonsin ignoreras: 1 del inspiration och 99 delar svettning. Men de två attityderna måste vara närvarande oupplösliga - båda är väsentliga - om resultaten ska erhållas. Peter Mougeys grupp är medveten om ett sådant krav, de jobbar väldigt hårt på den senare, och den förra kommer lätt till dem, en sällsynt kombination någonstans att verkligen hittas. Raphael B.
Jag vill uttrycka min uppriktiga tacksamhet till Peter Mougey och hela ditt team på min familjs vägnar för det fantastiska jobbet som utförts under din representation. Från första dagen fick jag vänlighet, snabba svar på alla mina frågor, med artiga och tålmodiga möten med alla dina personalassistenter. Du är bäst - och jag kommer att vara evigt tacksam för dig och hela ditt lag. Michelle E.