Tack för att du matade våra barn: "Middag på tomten" Fundraisers framgång visar Pensacolas enorma hjärta för lokala matöknar | Levin Papantonio Rafferty - Personskadeadvokatbyrå

Tack för att du matade våra barn: Insamlingens framgång för "middag på tomten" visar Pensacolas enorma hjärta för lokala matöknar

Peter Mougey, en lokal advokat med Levin Papantonio Rafferty Proctor Buchanan O'Brien Barr & Mougey, PA (LPR), har ett tacksamt meddelande till Pensacola: "Tack för att du matade våra barn."

Mougey och hans fru Katrina, tillsammans med advokatbyrån, var sponsorer av Heart of Pensacola "Dinner on the Grounds"-insamlingsevenemanget som hölls den 14 april. Baserat på en sydstatlig sammankomst från jord till bord som startade på 1930-talet (av människor som verkligen kände till svåra tider), genererade denna händelse mer än $530,000 XNUMX för att hjälpa de behövande och för att bekämpa näringsmässig ojämlikhet i Escambia County.

Intäkterna från evenemanget kommer att bidra till att ge hälsosam mat till dem som bor i lokala "matöknar" (kvarter med ingen eller låg tillgång till färskvaror och hälsosam mat) och kommer att gynna American Heart Associations utbildnings- och forskningsinsatser.

"Det är djupt plågsamt att en hög andel av vårt samhälles barn måste gå och lägga sig hungriga i skolan", säger Mougey, senior partner, filantrop och drivkraft för social förändring i LPR. "Det är oacceptabelt, särskilt i ett område som har haft så stor framgång. Det var därför jag blev så glad över resultatet av denna händelse. Gemenskapen dök inte bara upp. Ni öppnade era hjärtan på ett fantastiskt sätt och samlade in mycket mer pengar än vi någonsin förväntat oss.”

Hjälpen behövs desperat. Sjuttiofem procent av barnen i Escambia County kvalificerar sig för gratis eller reducerad lunch, och många vet ofta inte var deras nästa måltid kommer ifrån. Sextiotvå procent av invånarna i Escambia County bor i "matöknar". Och delvis på grund av den bristen på tillgång lider 60 procent av vårt samhälle av fetma och 40 procent av vuxna lider av hjärtsjukdomar.

Hälsosamma produkter är dyra och kostnaderna fortsätter att stiga. För närvarande upplever cirka 35 procent av personer med låga inkomster också låg tillgång till hälsosam mat. Det finns till och med stadsdelar lokalt där den siffran överstiger 50 procent.

"Vi tenderar att tänka på hunger som något som händer "någon annanstans", säger Mougey. "Det är svårt att föreställa sig att så många av våra ungdomar måste studera för prov på fastande mage utan att veta var deras nästa måltid kommer ifrån. Det är svårt att tro att så många familjer tvingas fylla på tomma kalorier som vidmakthåller en cykel av pågående hälsoproblem.”

Heart of Pensacola – som Mougeys grundade tillsammans med American Heart Association (AHA) och andra ledare – tillhandahåller redan varje vecka lådor och ryggsäckar med frukt, grönsaker, fullkorn och hälsosamma snacks till mer än 500 familjer i vårt samhälle. Barn i skolåldern får en veckoryggsäck fylld med näringsrik mat för att ta sig igenom helgen. Intäkterna från Dinner on the Grounds kommer att hjälpa till att utöka dessa ansträngningar.

Dessutom hade Heart of Pensacola-supportrar tidigare samlat in cirka 350,000 500,000 $ i kontanter och 1,380,000 XNUMX $ i "in natura"-donationer under de senaste sex månaderna – vilket, när det läggs till intäkterna från Dinner on the Grounds, bringar det totala till cirka XNUMX XNUMX XNUMX USD.

Mougey säger att stödet från samhället har varit fantastiskt. "Folk hjälpte till med Dinner on the Grounds på otaliga sätt förutom att köpa en biljett till evenemanget", säger han. "De gav pengar och gav frivilligt sin tid, energi, kreativitet och hjärna. Många medborgare har inspirerats av vad som hänt hittills och letar efter sätt att vara aktivt engagerade.”

Insamlingen är bara det första steget. Därefter kommer implementering, inklusive en stark utbildningskomponent utformad för att lära människor i vårt samhälle om mat.

”Dinner on the Grounds var mer än en händelse; det var början på en rörelse”, säger han. "Den fick sitt eget liv. Alla typer av olika grupper i vårt samhälle gick samman och skapade sin egen synergi. Vi är nu alla sammankopplade på ett nytt sätt.”

Mougey tillägger att han har lärt sig mycket om Pensacolas givande anda och vikten av gemenskap från framgången med detta evenemang och alla aktiviteter som ledde fram till det:

Samhällsfrågor (kanske mer än någonsin). "Det här insamlingsevenemanget satte rekord för Pensacola", säger Mougey. ”Om vi ​​har lärt oss något av de senaste två åren är det att omfamna och uppskatta de viktiga sakerna i livet. Det här är vårt hem. Våra medborgare är vår familj. Vi är skyldiga dem och oss själva att skapa en bättre Pensacola."

Nutritionell jämställdhet är grunden för ett blomstrande samhälle. Mat är bränslet som driver en medborgares klättring ur fattigdom. Det är kopplat till långsiktig hälsa, utbildningsresultat och framgångsrika liv. Vi har inte råd att ignorera det.

Vi får inte lämna någon medborgare bakom oss. "Pensacola kan inte fortsätta den framgångstakt som vi har när stora delar av samhället kämpar med mat osäkerhet", säger Mougey. "Det här är inte bara en fråga om samvete. Det är ohållbart ur ekonomisk synvinkel.”

Det krävs verkligen en by. Detta är bara en händelse i ett pågående arbete. Heart of Pensacola går samman med en rad organisationer för att mata hungriga familjer året runt: AHA, LPR, Manna, Baptistsjukhuset, Health & Hope Clinic, Community Health Northwest Florida, Studer Community Institute, Escambia County School Districtoch Pensacola Big Game Fishing Club för att nämna några stycken. Bra samarbete är nyckeln.

Varje barn är vårt barn. Det är så vi behöver se alla barn i Pensacola, säger Mougey. "Som medborgare är vårt samhälle vårt ansvar", tillägger han. "När vi ändrar vårt tankesätt till ett ägande, sporrar det oss att vidta verkliga åtgärder. Våra värderingar tillåter inte oss att inte göra något för att hjälpa de mest utsatta bland oss.”

Var den rätta. Det är lätt att uttrycka oro över frågor som näringsmässig ojämlikhet och anta att "någon annan" kommer att fixa dem, säger Mougey. Hans budskap är enkelt: ”Vänta inte. Att någon annan kanske aldrig dyker upp. Var den som får saker gjorda. Om inte du, vem då? Om inte nu, när? Vänligen svara på samtalet."

Underskatta aldrig kraften i ett engagerat samhälle. Om man tittar på vad vi har åstadkommit hittills är det tydligt att Pensacola är en kraft att räkna med. Det finns mycket vi kan göra för att lyfta upp dem som kämpar. Vi har visat hur mycket vi bryr oss...låt oss hålla farten uppe.

"Jag skulle vilja ge en speciell shout-out till de främsta sponsorerna av Dinner on the Grounds såväl som till restaurangerna och kockarna som delade sina kulinariska gåvor med deltagarna," tillägger Mougey. "De spelade alla en avgörande roll i framgången för detta evenemang."

Deltagande restauranger och kockar

Noah Tomko, Chef de Partie, Boka, Chicago, IL

John Huggins, Chef de Cuisine, The Fish House

Jason Duckworth, chefskock, Sevillakvarteret

Daniel Watts, chefskock, Classic City Catering

Amy Potmesil, chefskock, The Well

Rudy Rudolph, chefskock, Pensacola Yacht Club

Jody Salway, konditor, The Macaron Ladies

Justine Gudmundson-McCain, konditor, Bluejay's Bakery

Jordan Hewes, chefskock, Craft Gourmet Bagery

Toppsponsorer

Levin Papantonio Rafferty

Spencer lag

HCA Florida West Hospital

Omfattar Health Rehabilitation Hospital

Baptistsjukvård

Florida Power & Light

Steg ett Automotive Group

Beré Juvelerare

Genom att gå samman med full kraft för att lösa problemet med näringsmässig ojämlikhet, säger Mougey, har Pensacola visat att det är ett engagerat, involverat och medkännande samhälle.

"Vi har visat hur mycket vi bryr oss", säger han. "Låt oss nu fortsätta arbeta för att säkerställa att våra ansträngningar får största möjliga inverkan på hälsan, utbildningen och det långsiktiga välbefinnandet för alla Pensacola-medborgare."

# # #

Om Levin Papantonio Rafferty

Personskadeadvokatfirman Levin Papantonio Rafferty Proctor Buchanan O'Brien Barr & Mougey, PA, har företrädt de skadade människorna i Pensacola sedan 1955. Firman stöder och uppmuntrar sina 200 anställda att engagera sig i omfattande samhällsuppsökande. Hittills har LPR-anställda donerat mer än 75 miljoner dollar till välgörenhet, samt tiotusentals timmar av sin tid.