EPA SÄGER INGEN MÄNGD PFAS ÄR SÄKER I DRYCKSVATTEN | Levin Papantonio Rafferty - Personskadeadvokatbyrå

EPA SÄGER INGEN MÄNGD PFAS ÄR SÄKER I DRYCKVATTEN

Den 15 juni 2022, USA Environmental Protection Agency (EPA) utfärdat hälsoråd för dricksvatten för per- och polyfluoralkylsubstanser (PFAS). Rådgivningen avser perfluoroktansyra (PFOA) och perfluoroktansulfinat (PFOS).

"I huvudsak, vad EPA säger är att dessa kemikalier är farliga i vilken koncentration som helst", säger Pensacola Attorney Ned McWilliams, Av Levin Papantonio Rafferty (LPR) advokatbyrå.

LPR representerar för närvarande vattenleverantörer och vattenbolag som har upptäckt dessa kemikalier i sitt vatten och söker ersättning från kemikaliernas tillverkare för kostnader i samband med sanering. Företaget representerar också individer som har utvecklat cancer som ett resultat av exponering för dessa kemikalier.

Vad EPA Health Advisories betyder

EPA erkände att råden kommer efter att ha övervägt "ny tillgänglig vetenskap." I myndighetens ansträngningar att skydda folkhälsan, utfärdar den sådana råd för att informera människor om nivåer av vattenförorening under vilka negativa hälsoeffekter inte förväntas uppstå. I sin tur använder federala, statliga och lokala tjänstemän informationen för att identifiera möjligheter för nödvändiga övervakningsplaner, behandlingslösningar och policyer som skyddar allmänheten från livstidsexponering för PFAS.

Uppdaterade PFOA och PFOS dricksvattenrådgivning

Specifikt varnar EPA:s hälsoråd för att människor kan drabbas av negativa hälsoeffekter av PFOA- eller PFOS-koncentrationer i vatten som är nära noll - nivåer så små att EPA inte ens kan upptäcka dem.

Trots att amerikanska tillverkare frivilligt fasade ut de flesta användningarna av PFOA och PFOS, fortsätter vissa tillämpningar av kemikalierna. För att göra saken värre bryts inte PFAS ned (därav deras smeknamn, "för evigt kemikalier"), så all tidigare användning av kemikalierna finns kvar i miljön.

Juridiska steg för att hålla PFAS-tillverkare ansvariga för förorenat vatten

LPR arbetar med offentliga och privata energibolag för att återvinna de svindlande kostnaderna för att ta bort PFAS från deras vattenförsörjning. Det finns få alternativ för att ta bort PFAS-föroreningar från vattenförsörjningen. De som finns är dyra. Startkostnader för att installera utrustningen och påbörja filtrering kan överstiga 1 miljon USD. De löpande utgifterna är lätt sexsiffriga per år.

Företag som DuPont och 3M har tjänat mycket pengar på försäljningen av PFAS. Enbart försäljning av kemikalier för textilvatten och fläckavvisande medel 1 miljarder dollar i årliga intäkter för dessa företag. Ytterligare 100 miljoner dollar per år kommer från försäljning av PFAS för emulgeringsmedel för smörjmedel, spray-on beläggningar, färger och polermedel.

"Vi ser fram emot att hålla företagen som gjorde dessa kemikalier ansvariga för den enorma kostnad som krävs för att ta bort dem från vår miljö," sa McWilliams.

Andra tillverkningsanvändningar för PFAS

PFAS fungerar också som en ingrediens i tillverkningen av många andra typer av produkter, inklusive:

 1. Flamskyddsmedel och släckskum
 2. Bläck
 3. Bekämpningsmedel
 4. Hydraulvätskor för bil- och flygindustrin
 5. Medicinska apparater
 6. Komponenter i färgkopiatorer och skrivare
 7. Metallplätering (som krom)
 8. Beläggning för non-stick kokkärl
 9. Matförpackning

PFAS är genomgående. Miljö Arbetsgruppen publicerade en rapport från 2017 som avslöjar PFAS-kontamination i vattenförsörjning i 27 stater i hela USA, vilket potentiellt skadar 15 miljoner amerikaner. Kemikalierna har också upptäckts i blodet hos nästan alla människor, såväl som i husdjur och vilda djur.

Hur påverkar PFAS människors hälsa?

Som ett erkänt cancerframkallande ämne hos människor kan PFAS orsaka flera former av cancer och andra sjukdomar, inklusive:

 1. Testikelcancer
 2. Njurcancer
 3. Levercancer
 4. Prostatacancer
 5. Ulcerös kolit

Om Levin, Papantonio, Rafferty

Advokatfirman Levin, Papantonio, Rafferty har representerat skadade människor över hela världen sedan 1955. Firman har fått nationellt erkännande som en av de mest framgångsrika personskadebyråerna i världen och har varit med på CNN, NBC, ABC, CBS, och Fox, samt The Wall Street Journal, The New York Times, Time Magazine, Forbes och National Law Journal.

LPR började hantera miljöärenden 1955. Idag är företaget erkänt som en nationell ledare i dessa typer av stämningar, efter att ha fått över 150 jurybeslut för 1 miljon dollar eller mer och vunnit jurybeslut och förlikningar på över 30 miljarder dollar.

Advokatbyråns miljöprestationer inkluderar:

1998 etablerade LPR-advokat Mike Papantonio ett Riverkeepers-program i nordvästra Florida, känt som Emerald Coastkeepers, Inc., en heltidsorganisation som tjänar samhället som en offentlig förespråkare för dess vattenvägar.

2001 lämnade LPR in en stämningsansökan mot Agrico och Conoco för att ha förorenat en vattenväg i Pensacola, Florida, och orsakat omfattande egendomsskador. Fallet resulterade i en förlikning på 70 miljoner dollar.

2007 fick LPR en jurydom på 380 miljoner dollar för invånare i ett samhälle i West Virginia vars egendom var förorenad av föroreningar som släpptes ut från en DuPont-anläggning. Som ett resultat av våra ansträngningar valdes advokatbyråns miljöteam ut som finalist till priset Årets rättegångsadvokat som delas ut av Stiftelsen Public Justice.

2011 valdes LPR av en federal domare i Louisiana att fungera som en av endast fyra advokatbyråer i landet för att leda den federala rättstvisten angående BP:s oljeutsläpp i Mexikanska golfen, vilket var det största oavsiktliga oljeutsläppet i landet. Amerikansk historia.

2017 nådde LPR en uppgörelse på 670 miljoner dollar med DuPont för att kompensera 3,500 8 individer som skadats av kemikalien CXNUMX, som hade släppts ut i Ohiofloden.

Levin Papantonio Raffertys advokater hanterar stämningar i hela landet som involverar receptbelagda läkemedel, medicinsk utrustning, medicinsk felbehandling, bilolyckor och affärstvister. Levin Papantonio Rafferty har tjänat mer än 30 miljarder dollar i juryns domar och förlikningar, och tvistar mot några av de största företagen i världen.

För frågor om företagets juridiska praxis, ring 1 (800) 277-1193.

# # #