Advokatbyråns ansträngningar leder till att Johnson & Johnson drar i sladden på talk babypulver över hela världen | Levin Papantonio Rafferty - Personskadeadvokatbyrå

Advokatbyråns ansträngningar leder till att Johnson & Johnson drar i sladden på talk babypulver över hela världen

Johnson & Johnson har tillkännagett planer på att överge sitt talkbaserade babypuder över hela världen 2023. Långt ifrån frivilligt, kommer flytten mer som en handling av underkastelse, efter år av strid med ett team av advokatbyråer, inklusive Levin Papantonio Rafferty, som kämpar på uppdrag av kvinnor som utvecklade äggstockscancer från Johnson & Johnsons Baby Powder med talk.

LPR-advokaterna Chris Tisi och Cameron Stephenson representerar hundratals offer för äggstockscancer som i decennier använt Johnson & Johnsons Baby Powder med talk. Tisi, som är medlem av målsägandenas styrkommitté i den nationella multidistriktstvisten (MDL) och en medlemsrepresentant för den officiella kommittén för Talc Claimants, hade detta att säga som svar på Johnson & Johnsons mediauttalande:

I ett av de värsta fallen av företagens missförhållanden visste J&J i årtionden att dess Johnson's Baby Powder innehöll asbest och kan orsaka dödliga cancerformer som äggstockscancer och mesoteliom. I över ett halvt sekel sålde de det och marknadsförde det ändå. Vi är glada över att våra ansträngningar att hålla J&J ansvarig äntligen har resulterat i detta världsomspännande tillbakadragande. Vi kommer att fortsätta kämpa när J&J försöker undvika ansvar gentemot cancerdrabbade genom ett bedrägligt missbruk av den amerikanska konkurskoden.

Court of Appeals tilltalar J&J Bankruptcy Shenanigans

I ett försök att begränsa sitt ansvar för miljarder dollar till offer för äggstockscancer och mesoteliom, skapade Johnson & Johnson ett skalbolag, kallat LTL Management, och tog bort allt sitt talkansvar gentemot skenföretaget genom en rad kontraktuella avtal. Johnson & Johnson ansökte sedan omedelbart om LTL Management för konkurs.

Den officiella kommittén för Talc Claimants lämnade in en motion om att få konkursen avfärdad som en bedräglig ansökan i ett otillbörligt syfte. Den motionen avslogs till en början, men USA:s appellationsdomstol för den tredje kretsen kommer att ta upp frågan i överklagande den 19 september 2022.

Talkpulver har kostat J&J miljarder dollar

Läkemedelsjätten främjar beslutet som "en del av en världsomspännande portföljbedömning." Företaget drog dock sitt talkbaserade pulver från amerikanska och kanadensiska marknader 2020 i takt med en anstormning av stämningar från kvinnor som hävdar att deras regelbundna användning av pulvret fick dem att utveckla äggstockscancer.

2018 tilldelade en jury i St. Louis 4.69 miljarder dollar till 22 kvinnor som stämde Johnson & Johnson. Kvinnorna hävdade att företagets talkbaserade babypulver orsakade deras äggstockscancer när de använde det som en del av deras dagliga kvinnliga hygienrutin.

År 2020 gick Johnson & Johnson överens om att betala mer än 100 miljoner dollar för att lösa mer än 1,000 XNUMX stämningar som anklagade sitt babypuder för att orsaka cancer.

Om Chris Tisi

Christopher V. Tisi är aktieägare i Levin Papantonio Rafferty. I över 30 år har Mr. Tisi varit en nationellt erkänd rättegångs- och överklagandeadvokat med lång erfarenhet av att föra rättstvister inom massskadestånd, läkemedel, medicintekniska produkter och större personskadeärenden. Under den tiden har Mr. Tisi etablerat sig som en av landets främsta advokater, utvald av sina kamrater, i The Best Lawyers in America, The National Trial Lawyers Top 100 Trial Lawyers samt inkludering i publikationen The Legal 500. Han har tilldelats ett AV-betyg av Martindale-Hubbell legal directory, det högsta betyget för kompetens och etik som utfärdats av den publikationen. 2015 valdes han in som fellow i International Society of Barristers.

För närvarande fungerar Mr. Tisi som medordförande för Kärandenas upptäckt för In Re: Johnson & Johnson Talcum Powder Products Marketing, Sales Practices and Products Liability Litigation, MD 2738 (DNJ). I denna egenskap driver han mål på uppdrag av över 38,000 XNUMX kvinnor som utvecklat äggstockscancer som ett resultat av att använda talkpulverprodukter.

Om Cameron Stephenson

Cameron Stephenson är aktieägare med Levin Papantonio Rafferty. Mr. Stephensons nuvarande praktik är främst inriktad på Mass Tort-tvister om läkemedel och medicintekniska produkter. Han är aktivt involverad i flera pågående multidistriktstvister (MDL), inklusive Johnson & Johnson Talcum Powder/ovariecancer (MDL nr 2738) och protonpumpshämmare/njursjukdom (MDL nr 2789).

Om Levin Papantonio Rafferty

Advokatbyrån Levin Papantonio Rafferty har representerat skadade människor över hela världen sedan 1955. Firman har fått nationellt erkännande som en av de mest framgångsrika personskadebyråerna i världen och har varit med på CNN, NBC, ABC, CBS och Fox , såväl som The Wall Street Journal, The New York Times, Time Magazine, Forbes och National Law Journal.

Levin Papantonio Raffertys advokater hanterar stämningar i hela landet som involverar receptbelagda läkemedel, medicinsk utrustning, medicinsk felbehandling, bilolyckor och affärstvister. Levin Papantonio Rafferty har tjänat mer än 30 miljarder dollar i juryns domar och förlikningar, och tvistar mot några av de största företagen i världen.

För frågor om företagets juridiska praxis, ring (800) 277-1193.