"Vägen till rättvisa:" Advokatbyrå lanserar serie av Camp Lejeune Town Hall-möten i flera städer i Florida | Levin Papantonio Rafferty - Personskadeadvokatbyrå

"Vägen till rättvisa:" Advokatbyrå lanserar en serie av Camp Lejeune Town Hall-möten i flera städer i Florida

Du har nu möjlighet Levin Papantonio Rafferty (LPR) Advokatbyrån tillkännager lanseringen av "Road to Justice", en serie rådhusmöten som syftar till att informera människor om Camp Lejeune-påståenden om vattenföroreningar. Ett rådhus "Road to Justice" kommer att äga rum torsdagen den 22 september 2022 på American Legion Post 235 på 105 Hollywood Boulevard NW, i Fort Walton Beach, Florida, från 5 till 7.

Efterföljande "Road to Justice" rådhusmöten är planerade för de följande veckorna i Panama City, Florida och St. Petersburg, Florida, med fler platser och datum som läggs till i resplanen.

Rådhusmötena är gratis och öppna för allmänheten. För information och för den mest uppdaterade listan över platser, arenor, datum och tider, besök LPR:s "Road to Justice"-sida på https://www.levinlaw.com/camp-lejeune-meetings

"När vi såg hur många av dessa människor som behövde vår hjälp visste vi att vi var tvungna att ta dessa rådhusmöten på vägen." Levin Papantonio Rafferty advokat Sara Papantonio

Veteraner strömmade till Pensacolas stadshus, var och en med sin egen lidandehistoria

Mer än 150 veteraner och deras familjer dök upp till det första Camp Lejeune Town Hall. Den hölls på Monument to Women Veterans Museum (MMV) i Pensacola den 31 augusti 2022.

"Det var hjärtskärande att höra berättelserna om dessa män och kvinnor som offrade så mycket för vårt land, bara för att drabbas av allvarliga sjukdomar eftersom regeringen ignorerade varningar om Camp Lejeunes giftiga vatten", säger LPR-advokaten. Sara Papantonio

"En deltagare förlorade sin far i ung ålder. Hon förstod inte varför förrän hon fick reda på vad som hände i Camp Lejeunes stadshus”, mindes Papantonio. "En annan veteran berättade för oss att han var på Camp Lejeune i åtta år och har lidit av hjärntumörer och leukemi."

Carol Moore, LPR-certifierad juridisk utredare, återkallade en annan stadshusdeltagare, den vuxna dottern till en veteran. "Hon och hennes syster föddes båda i Camp Lejeune," sa Moore. "Båda hennes föräldrar har cancer, och hon och hennes syster är oroliga för sin egen hälsa."

Dessa tre berättelser representerar en oändligt liten mängd av det totala lidande som orsakats av Camp Lejeunes förorenade vatten. Över en miljon veteraner exponerades för dessa toxiner.

"När vi såg hur många av dessa människor som behövde vår hjälp," sa Papantonio, "vi visste att vi var tvungna att ta dessa rådhusmöten på vägen. Vi var tvungna att nå så många människor som möjligt.”

En säker plats för veteraner

Michelle Caldwell, VD/grundare av MMV, uttryckte sin tacksamhet för att LPR tog upp uppdraget att slåss för veteraner.

"Vi fick bra feedback från veteranerna", och de sa att de kände sig trygga när de kom till en byggnad som tjänar veteraner. Vi välkomnar denna möjlighet att hjälpa så många av våra veteraner som behöver hjälp från denna katastrofkris.”

LPR planerar att samarbeta med lokala advokatbyråer där de olika Road to Justice Town Hall Meetings äger rum. Till exempel kommer Walborsky Bradley & Fleming, PLLC att vara värdar för Panama City Town Hall Meeting med LPR.

Vem är berättigad till ersättning?

Militärtjänstpersonal och medborgare som tjänstgjorde, arbetade eller bodde på Camp Lejeune marinbas mellan 1953 och 1987 kunde ha exponerats för giftigt dricksvatten och utvecklat allvarliga sjukdomar till följd av denna exponering. Dessa människor kan kvalificera sig för att lämna in anspråk mot den amerikanska regeringen för att få tillbaka förluster från sina sjukdomar.

Den 10 augusti 2022 undertecknade president Biden Camp Lejeune Justice Act, en del av den större PACT-lagen. Lagen skapar en väg för offer för Camp Lejeunes förorenade vatten att driva rättstvister mot den amerikanska regeringen.

Bland dem som kan vara berättigade till ersättning är:

  1. Militär personal
  2. Reservister
  3. Väktare
  4. Militära familjemedlemmar
  5. Civilarbetare

Papantonio förklarade att offren har ett kort fönster där de kan komma med sina anspråk. Advokaterna kommer att diskutera denna deadline och behörighetskriterier och kommer att svara på alla frågor som deltagarna har om Camp Lejeunes vattenföroreningskrav.