Domare Breyers historiska dom mot Walgreens avslutade bevis var "förödande" | Levin Papantonio Rafferty - Personskadeadvokatbyrå

Domare Breyers historiska dom mot Walgreens avslutade bevis var "förödande"

Enligt USA:s distriktsdomare Charles Breyer: "Walgreens var kort med sina lagstadgade skyldigheter, och dess apotek misslyckades med att utföra due diligence på hundratusentals röd flagga-recept, av vilka många skrevs av misstänkta förskrivare som Walgreens egna farmaceuter varnade för företag om. Den samlade bevisningen som käranden presenterade vid rättegången var inte bara tillräcklig för att fastställa Walgreens skuld – det var förödande.” (Ärende nr 18-cv-07591-CRB).

Levin Papantonio Rafferty (LPR) aktieägare Peter Mougey var en av Co-Leads som försökte den två månader långa bänkprövningen som kulminerade i en 112-sidig order som höll Walgreens ansvariga. LPR drev Walgreens-tvisterna i MDL.

En triumf av lagarbete

Co-Lead Counsel för San Franciscos opioidrättegång inkluderar Jayne Conroy från Simmons Hanly Conroy, Richard Heimann från Lieff Cabraser, Aelish Baig från Robbins Geller, David Chiu, City Attorney i San Francisco och Peter Mougey från Levin Papantonio Rafferty. Varje medlem i detta team spelade en viktig roll i domaren Breyers avgörande, enligt Mougey. "Det var en massiv laginsats från de ledande företagen och PEC," sa han.

Du har nu möjlighet slutargument Mougey presenterade vid rättegången målade upp en levande bild av Walgreens konsekventa misslyckande med att utföra adekvat due diligence när han expedierade hundratusentals misstänkta opioidrecept. De oadresserade röda flaggorna var ett "hål i Grand Canyon-storlek" jämfört med dess ansvar, hävdade Mougey. Walgreens var skyldig enligt federal lag att skapa ett system utformat för att upptäcka röda flaggor som en distributör och ett apotek, men istället fokuserade dess system på vinster framför patientsäkerhet som det krävdes.

En dom som gör att San Franciscos helande kan börja

Breyers dom tar staden, en som drabbades särskilt hårt av opioidkrisen, "ett steg närmare att starta läkningsprocessen", sa Mougey Washington Post reportrar. Domare Breyer drog slutsatsen "att Walgreens bidrog väsentligt till en opioidepidemi med långtgående och förödande effekter över hela San Francisco .... Effekterna av opioidepidemin på San Francisco har varit katastrofala. Staden har kämpat hårt och fortsätter att göra det, men opioidepidemin, som Walgreens hjälpte till, fortsätter att avsevärt störa de allmänna rättigheterna i San Francisco.

"Walgreens har gömt, täckt upp och sprungit från sanningen under hela denna femåriga rättstvist," hävdade Mougey. "Walgreens visste att dess system för att upptäcka och stoppa misstänkta beställningar inte fanns men fortsatte att skicka opioider i en alarmerande takt för att öka vinsten."

En andra fas av rättegången för att fastställa botemedlet börjar den 7 november och kommer att fastställa det belopp Walgreens är skyldig att betala staden San Francisco.

Mougeys kommentarer om domen har förekommit i Washington Post, Wall Street Journaloch LA Times. Mer information om domen finns här.

Nästan 50 miljarder dollar återvunnen

Den nationella rättegången har återvunnit nästan 50 miljarder dollar mot mindre än tio åtalade. Återhämtningen kommer i första hand att spenderas på opioidbehandling och utbildningsprevention i våra samhällen. LPR hade flera ledande befattningar över hela PEC inklusive ledande ombud för att förlika svarande McKesson.