Sexhandel överlevande ansökningar mot värdshus i röda tak | Levin Papantonio Rafferty - Personskadeadvokatbyrå

Sexhandel överlevande ansöker mot Red Roof Inns

Den november 14, 2022, Benoit Law Firm, PLLC, anslutit av Levin Papantonio Rafferty (LPR), lämnade in en stämningsansökan mot Red Roof Inns och Red Roof Franchising, LLC och andra lokala hotellenheter på uppdrag av en överlevande från en allvarlig form av sexhandel. Anklagelser från "Jane Doe" inkluderar att hon blivit sexhandlad, sexuellt utnyttjad och utsatt för människohandlare på ett hotell av märket Red Roof Inn, såväl som flera lokala hotell och motell, de tilltalade. Käranden uppger att svarandena, inklusive Red Roof Inns Corporation, kände till eller borde ha känt till förekomsten av sexhandel på dessa fastigheter och blundade.

Du har nu möjlighet Reklamation inlämnades i USA:s distriktsdomstol Eastern District of North Carolina (mål nr. 4:22-cv-00139-BO) enligt den federala William Wilberforce Trafficking Victims Protection Reauthorization Act (TVPRA) från 2008.

"Människohandel skadar individer, familjer och samhälle utomordentligt," sa Carissa Phelps, advokat och överlevande ledare på Levin Papantonio Rafferty. "Det dubbla syftet med civilrättsliga stämningar i North Carolina och över hela USA är att först söka rättvisa för överlevande. Genom att göra det håller vi i andra hand företag som hotell och motell som alltför ofta underlättar och drar nytta av sexhandelns fasor.

"Det handlar om att välja vad som är dyrare eller lönsamt - att skydda offer som verkar kastas bort från samhället eller titta åt andra hållet?" Phelps lade till. "Tills det kostar mer att se åt andra hållet kan vi förvänta oss samma beteende om och om igen."

Doe annonserades online och hystes för sex på hotellrum

Doe blev ett offer för en "allvarlig form" av människohandel 2019 efter att två anknutna individer vårdade henne och använde taktik med våld, bedrägeri och tvång för att tvinga henne till kommersiellt sexuellt utnyttjande. Under hela denna tid led Doe "våld, trauma, brutal misshandel, exploatering, manipulation, hot, isolering, förnedring och förnedring", står det i klagomålet.

Mot Does vilja annonserade människohandlare henne på en webbplats "välkänd för människohandel", hävdar klagomålet. Hon utnyttjades kommersiellt sexuellt och torterades fysiskt på olika hotellfastigheter i Fayetteville, NC, inklusive Red Roof Inn® av Red Roof, Coliseum Inn, Cardinal Inn & Suites, Crown Innoch Airport Inn Budget Motell. Inom dessa rum, medan hotelloperatörer och personal tittade åt andra hållet, hölls Doe och hölls kvar i syfte att bedriva kommersiell sex mellan fem och tio gånger om dagen.

Red Roof Inns, ett börsnoterat företag, erbjuder franchisemöjligheter för sina hotell- och motellmärken genom Red Roof Franchising, LLC. Den förstnämnda anses vara en av de snabbast växande franchiseföretagen 2017 och har cirka 650 varumärkesfastigheter över hela världen. De ytterligare svarandena i rättegången inkluderar lokala chefer och motellägare där Doe blev människohandel.

Advokaterna som representerar Doe syftar till att hålla hotellbolagen ansvariga för att dra nytta av Does sexhandel genom bland annat rumsuthyrning till människohandlare och köpare.

"Människohandel är ett gissel i det här landet, och North Carolina är inte annorlunda", sa Dexter Benoit, grundare och managing partner för Benoit Law Firm. "Syftet med rättegången är att hålla dem ansvariga som drar nytta av denna hemska praxis. Vi ser fram emot att söka rättvisa för vår klient.”

Hotell kände till eller borde ha känt till sexhandel

Enligt klagomålet hade varumärkessvarandena i denna rättegång tillgång till information som kunde ha skyddat Doe. Hotellpersonalen misslyckades med att använda de resurser och befogenheter den hade för att skydda offer för sexhandel, inklusive Doe, från att bli människohandel på deras egendom. Red Roof Inns, Brand Defendant, påstås ha haft offentliga polisrapporter och nyhetsrapporter till sitt förfogande, såväl som intern dokumentation från kunder och anställda angående sexhandel på flera Red Roof Inns på sitt växande varumärke av hotell över hela landet.

Lokala operatörer påstås också ha ignorerat och/eller försvarat de många online kundrecensioner av fastigheterna som hänvisar till förekomsten av uppenbar prostitution och hallickvåld på deras fastigheter.

Dessutom, genom att misslyckas med att utbilda anställda att känna igen, rapportera och reagera på tecken på sexhandel, möjliggjorde de tilltalade i denna rättegång ytterligare ett upprätthållande av Does lidande. "Ett av hotellen som nämns i rättegången finns i ett område med hög brottslighet, men personalutbildningen som det gav för att förhindra mänskligt slaveri uppgick till bara 10 minuter", säger LPR-advokaten Chris Tisi. "Visst är ett liv värt mer än så."

# # #

Om Dexter Benoit

Dexter Benoit är grundare och managing partner till Benoit Law Firm. Efter att ha flyttat från Chicago, Illinois, där han tillbringade åratal med att representera försäkringsbolag och företagsanklagade anklagade för vårdslöst beteende, insåg Dexter att hans sanna passion låg i att hjälpa dem som har skadats istället för företagen eller människor som skadat dem. Som ett resultat, 2011, öppnade Dexter dörrarna till en liten, boutique advokatbyrå vars enda fokus var att fungera som en röst för dem vars röst annars inte skulle höras.

2014 utsågs Dexter till Årets panelmedlem av Mecklenburgs läns advokatsamfund för sin personskaderepresentation av kunder i och runt Charlotte. Han har också utsetts till livstidsmedlem i Million Dollar Advocate Forum. Medlemskap i denna exklusiva grupp är begränsat till rättegångsadvokater som har vunnit miljontals domar och förlikningar. Färre än 1 % av amerikanska advokater är medlemmar.

Om Chris Tisi

Christopher V. Tisi är aktieägare i Levin Papantonio Rafferty. I över 30 år har Mr. Tisi varit en nationellt erkänd rättegångs- och överklagandeadvokat med lång erfarenhet av att föra rättstvister inom massskadestånd, läkemedel, medicintekniska produkter och större personskadeärenden. Under hela sin juridiska karriär har Mr. Tisi utsetts av federala domstolar i hela USA för att hantera några av landets största och mest komplexa läkemedels- och massskademål. Han har prövat ett flertal komplexa läkemedels- och yrkesansvarsfall inklusive ett flertal fall som resulterat i domar på 1 miljon dollar eller mer.

Om Carissa Phelps

Carissa Phelps, en ledare inom rörelsen mot människohandel i över ett decennium, är en advokat som har utnyttjat sin utbildning, livserfarenheter och utmaningar för att bygga och lansera en plattform för överlevande från alla former av människohandel för att skapa policyer och utbilda beslutsfattare och första responders om effekterna av människohandel. Ms. Phelps är en eftertraktad talare och allierad till lokala samhällen, ideella organisationer och individer. Hon har bidragit till att uppmärksamma nationell och lokal uppmärksamhet människohandel och har varit en del av betydande förändringar i relaterad lagstiftning, policyer och procedurer. Ms. Phelps är ämnet en prisbelönt dokumentär om hennes liv, CARISSA, som hade premiär 2008. Filmen tillsammans med hennes memoarer från 2012 Runaway Girl: Escapeing Life on the Streets One Helping Hand at a Time (Viking), används över hela landet som läromedel för yrkesverksamma inom barnskydd, överlevande av människohandel och förespråkare för rättsliga reformer.

Om Benoit Advokatbyrå

Benoit Law Firm är en byrå för personskador och dödsfall med kontor i Charlotte, North Carolina och Murfreesboro, Tennessee. Dexter Benoit startade företaget 2011 och har sedan dess lyckats vinna uppgörelser på miljoner dollar för många av företagets kunder.

Om Levin Papantonio Rafferty

LPR har representerat skadade människor över hela världen sedan 1955. Företaget har vunnit nationellt erkännande som ett av de mest framgångsrika personskadeföretagen i världen och har varit med på CNN, NBC, ABC, CBS och Fox, samt The Wall Street Journal, The New York Times, Time Magazine, Forbes och National Law Journal.

Levin Papantonio Raffertys advokater hanterar stämningar i hela landet som involverar receptbelagda läkemedel, medicinsk utrustning, medicinsk felbehandling, bilolyckor och affärstvister. Levin Papantonio Rafferty har tjänat mer än 30 miljarder dollar i juryns domar och förlikningar, och tvistar mot några av de största företagen i världen.

För frågor om byråns juridiska praxis, ring (+ 800) 277-1193 XNUMX XNUMX.