"För lite för sent", säger LPR-advokaten för 3M tillkännagivande om att lämna PFAS Manufacturing | Levin Papantonio Rafferty - Personskadeadvokatbyrå

"För lite för sent", säger LPR-advokaten för 3M tillkännagivande om att lämna PFAS Manufacturing

3M tillkännagav idag att de kommer att "avsluta all PFAS-tillverkning i slutet av 2025" och kommer att "verka för att sluta använda PFAS i hela vår produktportfölj i slutet av 2025."

"Tillkännagivandet är för lite för sent", säger Levin Papantonio Rafferty (LPR) advokat och aktieägare Wes Bowden. "3M har förorenat hela världen, och blodet från alla i den, med giftigt PFAS, och ändå förnekar 3M ansvar.

"Vi kommer att se till att hela historien berättas och hålla dem ansvariga i domstol." Domaren nickade till bevis i PFAS-fallet Middlesex Water Co

Bowden och LPR advokat och aktieägare Ned McWilliams representerar individer som har utvecklat cancer och annat sjukdomar från PFAS-exponering, såväl som statliga och privata enheter som sanerar PFAS-kontaminering.

LPR-advokaterna har arbetat med Co-Counsel Gary Douglas, i Douglas och London, för att representera New Jerseys Middlesex Water Company i ett krav mot 3M (Middlesex Water Company v. 3M Company Mål nr 2:18-cv-15366). Middlesex Water hävdar att 3M var vårdslös när det gällde att smutsa ner den offentliga vattenförsörjningen med eviga kemikalier – närmare bestämt perfluoroktansyra (PFOA) och perfluoroktansulfonsyra (PFOS).

"Vi har hela tiden sagt att detta är ett av de mest allvarliga fallen av företagsmissbruk i Amerikas historia," sa Douglas. "Kontaminationen som de har orsakat är oöverträffad i omfattning. De har förorenat praktiskt taget hela planeten, inklusive alla och allt på den. Och vi ska bevisa det."

I mitten av december 2022 vann LPR och Douglas och London i en Daubert-motion som väckts av 3M för att utesluta presentationen av påstått okvalificerad bevis i detta fall. USA:s distriktsdomare Evelyn Padin beslutade att teorierna som experterna kommer att uttala sig om i fallet är baserade på sund, vetenskaplig metodik, och målsägandens ombud kan lägga fram den bevisningen för domstolen.

Detta är samma expertgrupp som kommer att vara i multidistrict litigation (MDL), vilket sätter LPR och Douglas och London, de företag som leder denna process, på rätt väg till framgång.

"Vi ser fram emot att bevisa vårt fall för juryn, och vi är glada att domstolen höll med oss ​​om att våra experter baserar sina åsikter på sunda, vetenskapliga principer och metoder," sa Bowden.

Domaren avslog 3M:s yrkande om uppsägning i november

I november avslog den federala domaren i New Jersey 3M:s yrkande om summarisk dom i fallet med vattenförorening.

"3M trodde av misstag att om inte Middlesex kunde bevisa exakt var, när och vilken 3M PFAS-produkt som var ansvarig för kontamineringen, så kunde de gå därifrån fritt", förklarade LPR:s McWilliams. "Tyvärr för 3M presenterade vi överväldigande bevis för att 3M var den mest sannolika källan."

Domare Padin tog upp tvisten om huruvida PFOA och PFOS i Middlesex Waters brunnar tillverkades och distribuerades av 3M, och skrev att den närmaste orsaken kunde fastställas "baserat på en handfull fakta i protokollet."

PFAS finns i blodet hos de flesta amerikaner

PFAS har en lång historia av användning vid tillverkning av många produkter. Denna användning, i kombination med eviga kemikaliers kvalitet som består och ackumuleras i naturen, betyder att de flesta människor har utsatts för de skadliga ämnena. Pew Research rapporterar att PFAS finns i blodet hos 97 % av amerikanerna.

Minst 12 PFAS har upptäckts i blodserum sedan 1999, enligt Centers for Disease Control and Prevention (CDC). Fyra PFAS hittades i blodserumet hos nästan alla personer som testades genom National Health and Nutrition Examination Survey.