Nya fall av Parkinsons är 50 % högre än man ursprungligen trodde - Paraquat är en av anledningarna | Levin Papantonio Rafferty - Personskadeadvokatbyrå

Nya fall av Parkinsons är 50 % högre än man ursprungligen trodde – Paraquat är en av anledningarna

Paraquat Parkinsons sjukdom

Miljögifter kan vara en drivkraft bakom en markant ökning av Parkinsons sjukdomsdiagnoser, enligt en ny studie publicerad i numret 15 december 2022 av NPJ Parkinsons sjukdom. Författarna till studien lyfte fram epidemiologiska data som visar att prevalensen av diagnoser av Parkinsons sjukdom i Nordamerika var större än vad som tidigare rapporterats.

Tidigare uppskattningar för nya fall av diagnoser av Parkinsons sjukdom varje år uppgick till 60,000 50. Den nya studiens uppskattning överträffade denna siffra med 90,000 %, med cirka XNUMX XNUMX nya fall av Parkinsons diagnostiserade i USA varje år.

Studien samlade in data om 6.7 miljoner människor i åldrarna 45 och äldre, plus 9.3 miljoner människor i åldrarna 65 och äldre.

Du har nu möjlighet American Parkinson Disease Association (APDA) uppger att prevalensen av Parkinsons i USA är viktigt att veta så att folkhälsotjänstemän kan planera för tillväxten.

En lika kritisk fråga är dock varför vi ser en så hög förekomst av dessa diagnoser. Endast när de är beväpnade med denna information kan lagstiftare röra sig strategiskt för att begränsa källan till sjukdomen.

Den nya studien identifierar flera möjliga förklaringar till den oroande ökningen, inklusive exponering för miljögifter, vilket ökar risken för att utveckla Parkinsons. "En sådan kemikalie är paraquat, en herbicid", står det på APDA:s webbplats. "För närvarande finns det försök att förespråka ett förbud mot paraquat i USA."

Per den 15 december 2022, mer än 2,352 XNUMX Paraquat stämningar är anhängiga i en multidistrict litigation (MDL) (Paraquat Products Ansvarsrättstvist mål nr 3:21-MD-3004-NJR) i Southern District of Illinois United States District Court. Rättegångarna hävdar att användningen av paraquat-herbiciden orsakade skadelidandes Parkinsons sjukdom. Klagandena försöker få tillbaka skadestånd, inklusive medicinska kostnader, förlorad inkomst och annat via Paraquat-förlikningar eller domar.

Nationell plan för att avsluta Parkinson-lagen

I september 2022 introducerade USA:s representanthus Nationell plan för att avsluta Parkinson-lagen. Det tvådelade lagförslaget syftar till "att ena den federala regeringen i ett uppdrag att bota och förebygga Parkinsons, lindra ekonomiska och hälsomässiga bördor på amerikanska familjer och minska statliga utgifter över tid, enligt Shelley Moore Capito (RW.Va.) hemsida. Moore och Chris Murphy (D-Conn.) presenterade lagförslaget.

"...Parkinsons tar en fruktansvärd vägtull på det fysiska, mentala, känslomässiga och ekonomiska välbefinnandet för alla inblandade," sa Capito.

Ett rådgivande råd som härrör från National Plan to End Parkinsons Act skulle ägna sina ansträngningar åt att bota och förebygga sjukdomen, samt arbeta för att minska de ekonomiska konsekvenserna av Parkinsons på patienter och den federala regeringen.

Rådet skulle också utarbeta en nationell plan för att förebygga och bota sjukdomen.