Minnesmärke för Dozier School för pojkar offer är "en bra början" men det finns mycket mer arbete att göra, säger Pensacola advokater | Levin Papantonio Rafferty - Personskadeadvokatbyrå

Minnesmärke för Dozier-skolan för pojkoffer är "en bra början" men det finns mycket mer arbete att göra, säger Pensacola-advokater

Levin Papantonio Rafferty advokat Mike Papantonio beskrev Dozier skola för pojkar Minnesmärke som "en bra start" i ansträngningen att skapa medvetenhet om de övergrepp och misstänkta mord som inträffade där. Florida Department of Management Services (DMS) tillkännagav en invigningsceremoni för minnesmärket klockan 1, fredagen den 13 januari 2023. Statliga och lokala ledare kommer att stå värd för evenemanget.

"Det är åtminstone ett erkännande av ett problem," tillade Papantonio. "Nu måste den lagstiftande församlingen i Florida ta nästa steg, och det är att kompensera människor för att ha blivit misshandlade, torterade, våldtagna och några av dem begravda i omärkta gravar." 2017 antog Floridas lagstiftande församling House Bill 7115, som inrättade Dozier School for Boys Memorial. "Minnesmärket i Marianna är utformat för att berätta historien om pojkarna som levde och dog medan de var på skolan", stod det i ett pressmeddelande från DMS.

LPRS engagemang når in i det förflutna och i framtiden

På grund av en preskriptionstid är LPR inte inblandad i stämningar för Dozier School for Boys offer. Men Papantonio och Troy Rafferty arbetar för att Floridas lagstiftande församling ska godkänna ett lagförslag för att kompensera offren och deras familjer. Rafferty leder detta arbete.

"Denna orättvisa kan inte stå", sa Rafferty. "Vi kommer inte att sluta förrän vi hittar ett visst mått av rättvisa för dessa offer. Staten och lagstiftaren måste ta steget och göra detta till rätta med dem.”

I sin utredning av Dozier-incidenterna har både Rafferty och Papantonio besökt den tidigare reformskolan och intervjuat överlevande.

LPR-gruppen deltar också i ”Florida Boys", en dokumentär om grymheterna som inträffade i Marianna, Florida-baserad institution. Filmen är för närvarande under produktion.

Att gå efter nuvarande missbrukare på ungdomsfängelser

Papantonio sa att LPR-teamet har siktet inställt på liknande övergrepp som har inträffat i andra institutioner över hela landet med planer på att bygga upp ett nationellt fall för offrens räkning.

"Detta äger rum över hela landet," sa Papantonio, med hänvisning till de senaste upptäckterna av övergrepp på Ware Youth Center i, Louisiana, och "cash for kids"-skandalen som involverade två Pennsylvania-domare.

Misshandel av barn på Ware Youth Center

I november 2022 tillkännagav guvernör John Bel Edwards från Louisiana en utredning av Ware Youth Center, en av delstatens största ungdomsfängelseanläggningar. The New York Times läste statliga register och domstolsdokument och intervjuade mer än 100 tidigare Ware-fångar och anställda för att upptäcka att 42 personer som hade hållits fängslade på centret påstås ha blivit sexuellt utnyttjade av medlemmar i Ware-personalen. NYT identifierade också 30 anställda som hade sexuellt utnyttjat barn på anläggningen under de senaste 25 åren. Vakterna anklagades för att regelbundet straffa, förnedra eller tillfoga smärta.

"Kids for Cash" Rättsliga bakslag

År 2008 dömdes två domare vid Luzerne County Court of Common Pleas i Wilkes-Barre, Pennsylvania, för att ha tagit kontanter i utbyte mot att de utdömt hårda domar mot ungdomar. I händerna på Michael Conahan och Mark Ciavarella skickades tusentals barn för att stanna på privata, vinstdrivande ungdomsfängelser för de minsta överträdelserna, inklusive hånande av en biträdande rektor på sociala medier.

I augusti 2022 beordrades de tidigare domarna att betala 200 miljoner dollar till dem som utsatts för offer. USA:s distriktsdomare Christopher Conner beskrev målsäganden som "de tragiska mänskliga offer av en skandal av episka proportioner."

Papantonio sa att han, Rafferty och Levin Papantonio Raffertys advokatbyrå planerar att gräva i dessa och andra fall och ta fram en formel för "hur vi kan organisera nationellt för att förhindra att dessa typer av övergrepp inträffar."

Lista på Rick Outzens intervju med Troy Rafferty angående Dozier School for Boys", Riktiga nyheter med Rick Outzen