LPR-advokater uppmanar advokater att "göra något extraordinärt" i massskadeståndets värld | Levin Papantonio Rafferty - Personskadeadvokatbyrå

LPR-advokater uppmanar advokater att "göra något extraordinärt" i massskadeståndens värld

Heavy hitter advokater från Levin Papantonio Rafferty stod i centrum vid Trial Lawyers Summit i måndags i Miami Beach, Florida.

En rad LPR-advokater talade med ett rum av rättegångsadvokater om de främsta fallen som tar världen över massskadestånd med storm.

För att sätta igång, LPR-advokat Mike Papantonio inspirerade publiken med inspirerande ord som förmedlade att världen av masstorts är till för att ta emot. "Det finns ingen anledning att tro att någon advokat har förmågan att hantera ett projekt som kostar miljarder dollar, och det har du inte. Det är inte sant”, sa Papantonio.

"Du kan fatta ett beslut att behålla din status quo, eller så kan du välja att göra något extraordinärt."

Papantonio förklarade för publiken att advokater kämpar med att säga adjö till gamla idéer och att de flesta har en historia av framgång tidigt i livet som gör dem obekväma under senare år med tanken på att färga utanför linjerna.

Enligt Papantonio har de advokater som lyckas med de massiva uppgörelser som kan åtfölja masstorts gjort det för att de var villiga och kunde tänka utanför ramarna. "Det är inte blixten i en flaska," sa han. "Du blir vad du tänker på."

När Papantonio avslutade sitt inledande anförande gav LPR-advokaterna som ledde stora massskademål publiken en överblick över dessa fall och vad som gör dem bra.

Camp Lejeune

LPR-advokat Brian Barr började med att dela omfattningen av Camp Lejeune fall. "Du pratar inte bara om veteraner, du pratar om familjemedlemmar," sa Barr. "Och du pratar om mer än 40 sjukdomar."

Den svåraste delen av alla personskador är alltid orsakssamband, och Barr förklarade att Camp Lejeune-fallen drar nytta av en lägre standard för orsakssamband: "minst lika troligt."

Även om hundratals miljoner dollar har lagts på reklam i Camp Lejeune-fall, är marknaden inte mättad, förklarade Barr.

"Vad jag har sett är att varenda en av dessa människor vill bli representerade av någon lokal," sa Barr. "De vill ha en lokal advokat ... ett kontor de kan gå in på."

LPR har presenterat Camp Lejeune stadshus möten i flera städer över hela landet, med lokala advokater som sponsrar evenemangen. Mötena har visat sig vara ett framgångsrikt sätt för veteraner och deras familjer att få den representation de behöver för att ansöka om vattenföroreningar i Camp Lejeune.

CPAP

Nästa, LPR-advokat Troy Bouk uppmuntrade deltagarna att överväga möjligheten att de har befintliga kunder som kan ha starka Philips CPAP fall. "Om du går igenom dina klientregister hittar du minst en klient som har använt en av dessa enheter," sa Bouk.

Enligt Bouk är 64 % av CPAP-marknaden där ute en av dessa [defekta] enheter. "Om din klient behandlas för sömnapné, finns det en 64% chans att de har använt någon av dessa enheter."

Bouk tillade att Philips nyligen släppte sina tester av de återkallade enheterna och hittade flera egenskaper som tydligt är associerade med cancer, inklusive det faktum att partiklarna som släpps ut från nedbrytande enhetsskum är genotoxiska, inducerar kronisk inflammation och förändrar cellproliferation.

Enligt US Food and Drug Administration (FDA) 483 rapport kände Philips till skummet och problemen med det sedan åtminstone 2015. "De visste att det kunde orsaka dessa hälsoproblem", sa Bouk.

Han tillade att LPR tittar på fall som involverar lungcancer och ÖNH-cancer och informerade advokatbyråer om att LPR kan hjälpa till med korrekt granskning av eventuella fall.

Babyformel och nekrotiserande enterokolit (NEC)

"Det är hjärtskärande", säger LPR-advokaten Andy Childers om det faktum att för tidigt födda barn som utvecklas nekrotiserande enterokolit (NEC) efter att ha utfodrats med komjölkbaserad modersmjölksersättning.

Childers beskrev NEC som ett "hemskt tillstånd" - ett tillstånd som preemie barn har en 4.2% ökad chans att utvecklas efter att ha konsumerat dessa produkter.

Childers informerade publiken om att en rättstvist för flera distrikt (MDL 3026) för närvarande pågår i Northern District of Illinois (NDIL). MDL inrättades i april 2022 och hade redan en första schemaläggningsordning, med 12 bellwether-fall som har valts ut.

"Vi har också en direkt arkiveringsorder," sa Childers, "vilket innebär att du inte behöver bli antagen till NDIL för att ansöka mot Mead Johnsons åtalade."

Fallkriterierna för LPR:s NEC modermjölksersättningsfall inkluderar:

  1. Diagnos av NEC
  2. Utfodrade ko-mjölkbaserad formel eller förstärkare före diagnos/skada
  3. Skador: tarmperforation eller någon form av skada på tarmen som krävde operation

PFAS

LPR-advokat Madeline Pendley gav publiken av advokater en snabbhandledning om perfluoralkyl och polyfluoralkylsubstanser (PFAS) påståenden. Dessa rättegångar hävdar att tillverkare har släppt ut dessa giftiga kemikalier i vattenförsörjningen, vilket orsakat individer att utveckla cancer och andra allvarliga sjukdomar.

Pendley förklarade att PFAS är ett paraplybegrepp för hundratals om inte tusentals kemikalier.

För personskador [fall] är LPR mestadels fokuserad på perfluoroktansulfonat ("PFOS") och perfluoroktansyra ("PFOA"), sa Pendley.

"PFAS-kemikalier har använts i hundratals produkter," förklarade hon. "inklusive vattenhaltigt filmbildande skum."

Vattenhaltiga brandsläckningsskum [AFFF], även känd som brandsläckningsskum, används för att släcka mycket farliga vätskebränder och är ett vanligt verktyg för brandmän, kommersiella flygplanstillverkare och i oljeraffinaderier, kemiska anläggningar och militära anläggningar.

Pendley sa att produkterna fungerar bra för det avsedda syftet. Problemen ligger i deras cancerframkallande egenskaper och i de bruksanvisningar som utfärdats av tillverkarna.

"[PFAS är] avsiktligt mycket svåra att bli av med," sa Pendley. "Om du blir av med skummet hur företagen säger till dig att bli av med skummet, hamnar dessa kemikalier i dricksvattnet."

"Det har varit årtionden av bedrägeri", tillade hon.

Utrustningen som behövs för att rensa upp PFAS-kontamination kostar hundratusentals dollar, enligt Pendley.

Kriterierna som LPR för närvarande överväger för PFAS-fall inkluderar följande skador: testikelcancer, njurcancer och ulcerös kolit. Föroreningen måste härröra från en kvalificerad plats där den skadelidande har utstått sex månaders exponering.

parakvat

LaRuby maj, Of-Counsel, LPR, målade en rörlig bild av dem som har skadats av den populära herbiciden parakvat.

"Om någon här någonsin har skickat blommor till sin mamma på mors dag, kan dessa blommor ha odlats av en blomsterbonde som regelbundet använde Paraquat för att eliminera ogräs," sa May. Exponering för Paraquat har kopplats till Parkinsons sjukdom, som May beskrev som "en hemsk och dödlig sjukdom."

"Jag är stolt över att representera dessa individer," tillade hon.

Paraquat MDL-försöket är planerat till den 16 oktober 2023, rapporterade maj.

May pratade också om några av utmaningarna med att hantera Paraquat-fall, som började med att hitta fallen och försäkra sig om att de använde Paraquat. Även om många bönder kan ha varit Paraquat-användare, var de inte köparna, så det krävs lite granskning för att avgöra och validera hur den potentiella kunden vet att de använde Paraquat.

Dessutom vet inte alla lantbrukare som utstod exponering för Paraquat och drabbades av det att de har Parkinsons sjukdom – även om de upplever symtom som är förknippade med sjukdomen.

"Detta är en värdig population av individer som förtjänar att du representerar dem," betonade May. "Dessa kunder är mycket värda din tid och ansträngning för att hitta dem," uppmanade May.

"I många landsbygdssamhällen kan [bönder] ha några av symtomen men har inte fått diagnosen," förklarade May. "De kanske är i ett samhälle där de aldrig har träffat en neurolog."

"Gå med i det här laget av jättemördare som representerar dessa individer," uppmanade hon.

Håravslappnande medel

"Samhällsstandarder har dikterat vad som är acceptabelt när det gäller skönhetsstandarder, särskilt i håret på svarta och bruna samhällen", säger LPR-advokaten Chelsie Green, som företräder kunder inom kemi håravslappningsprocesser.

Dessa civilrättsliga åtgärder hävdar att exponering för kemikalierna i håravslappningsprodukter fick människor att utveckla livmoder- eller äggstockscancer. De hormonstörande kemikalierna (EDC) som används i kemiska håravslappningsprodukter stör den normala funktionen hos människan endokrina systemet, förklarade Green, vilket skadar kroppens naturliga hormonella produktion och nedbrytning. En mängd olika hälsoproblem, inklusive cancer, kan uppstå.

Green berättade för publiken av advokater om en kommande JPML-utfrågning för att diskutera centraliseringen av anspråken på håravslappnande som väckts genom federala domstolar i en tvistemål i flera distrikt (mål MDL nr 3060) i US District Court för Northern District of Illinois.

Målsägandens advokater kan använda sig av en gratis MTMP Connect webbseminarium den 7 februari som kommer att ge deltagarna information om det senaste inom håravslappningstvisterna, inklusive JPML-förhandlingen och MDL-uppdateringar, såväl som den senaste informationen om fallkriterier och vetenskap, sa Green.

Hon tillade att kriterierna för håravslappningsfall för närvarande inkluderar fyra eller fler användningar av håravslappnande medel under en 12-månadersperiod, såväl som diagnos av antingen livmodercancer eller äggstockscancer.

Advokater kan lära sig mer om dessa och andra masstorts på MTMP, Las Vegas, april 2023

Panelen av LPR-advokater skrapade bara på ytan på aktuella massskademål som målsägandenas advokater kan ansluta sig till för att utöka sin praxis.

För en mycket djupare dykning i dessa fall bör advokater överväga att närvara MTMP våren 2023 i Las Vegas den 11-13 april.