Hoppa till huvudinnehåll

VA-beslut om invaliditetsförmåner nu tillgängliga online

Soldat ser ledsen ut

Veteraner kan nu komma åt sina meddelanden om beslut om handikappförmåner elektroniskt på VA.gov, vilket ger dem möjlighet att snabbt och enkelt se sina handikappbeslut. Innan detta alternativ var tillgängligt var veteraner tvungna att vänta på att en papperskopia av deras beslutsmeddelande skulle skickas till dem.

Medan tidigare iterationer av VA.gov gjorde det möjligt för veteraner att få tillgång till sammanfattningsbrev om förmåner, kunde de inte få tillgång till hela kopian av dessa beslutsmeddelanden från deras elektroniska anspråksmappar. Den här tjänsten blev tillgänglig för Veterans på VA.gov den 17 januari. Sedan lanseringen har nästan 280,000 XNUMX meddelanden om beslut laddats ner.

"Veteraner har nu tillgång till sina förmånsbeslut när som helst, var som helst - direkt till hands", sa Troy Bouk, advokat på Levin Papantonio Rafferty. "VA-handikappförmåner kan också öppna dörren till andra federala och statliga förmåner, så snabb och enkel tillgång till ett beslut innebär snabbare tillgång till de ytterligare förmåner veteraner förtjänar."

Att få en kopia av beslutsbrevet är också ett nödvändigt första steg för att överklaga VA:s beslut. För att komma åt sina beslutsbrev kan veteraner logga in på VA.gov och kontrollera statusen för deras anspråk.

Levin Papantonio Rafferty representerar stolt tusentals veteraner från hela landet i landet 3M Combat Arms Litigation, Camp Lejeune Tvist, Tvister mot terrorism, förutom att hjälpa veteraner att få de VA-förmåner de förtjänar.